İzmir ve Linz Belediye Başkanları İzmir’de Bir Araya Geldi

Avusturya’nın Linz kenti ile İzmir’in “Kardeş Şehir” projesi kapsamında, Linz Belediye Başkanı Klaus Luger [SPÖ] ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer [CHP] bir araya geldi. Görüşmelerde CHP Avusturya Federasyonu Başkanı Çağdaş Arslan’da hazır bulundu.

İzmir ve Linz Belediye Başkanları İzmir’de Bir Araya Geldi

CHP Avusturya Federasyonu tarafından daha önce duyurusu yapılan ‘Linz – İzmir Kardeş Şehir’ projesinde sona yaklaşıldı. Proje kapsamında aylardır alt yapı çalışmaları sürdürülen Klaus Luger – Tunç Soyer görüşmesi sıcak bir atmosferde, İzmir’de gerçekleşti. İzmir Egemenlik Evi’nde gerçekleşen görüşmeye CHP Avusturya Federasyonu Başkanı Çağdaş Arslan ve CHP Yukarı Avusturya Birliği Başkanı Kemal Yılmazçelik’te katılım sağladı.

Avusturya-Türkiye arası dostluk köprülerine ve ülke halklarının karşılıklı diyaloğuna katkı sunan ‘Kardeş Şehir’ projesi aynı zamanda Avusturya ve Türkiye’nin en köklü iki kardeş partisi SPÖ-CHP ilişkilerinin gelişmesinde de önemli bir yer tutuyor. Bu kapsamda gerçekleşen görüşmede Başkan Soyer, “Kültürlerarası etkileşim daha ileriye gitmede en önemli araç. Aramızdaki işbirliğini arttırmalıyız” dedi. Kardeş şehir ilişkisi için adım atmak istediklerinin altını çizen Soyer, ‘‘iki şehir arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması memnuniyet yaratacaktır” diye ekledi.

Ayrıca halkın ihtiyaçlarına cevap verecek, insan odaklı belediyeciliğin dünyada sosyal demokratlar tarafından öncelendiğine vurgu yapan Soyer, dijitalleşmeden akıllı kent teknolojilerine, şeffaf yönetim anlayışından ekolojik dönüşüme değin bir çok alanda iş birliği gerçekleştirmenin mümkün olduğunu belirtti.

Luger: ‘İzmir Harika Bir Şehir’

Linz Belediye Başkanı Klaus Luger de İzmir’in çok güzel bir şehir olduğunu belirterek “Burada olduğumuz için çok mutluyuz. İki şehir arasında işbirliğini geliştirmek istiyoruz. Tunç Soyer’in çalışmalarını dikkatle ve takdirle takip ediyoruz” dedi. İki kent arası işbirliğinden memnuniyet duyacağını belirten Luger, bürokratlarımızın ortaklaştığımız konularda hazırlık yapmasını ve neticesinde içeriği dolu, uygulanabilir bir çalışmanın icrasını arzu ettiklerinin altını çizdi. Görüşmeden duyduğu memnuniyeti de özellikle belirten Linz Belediye başkanı, Tunç Soyer’i Linz’e davet etti.

Karşılıklı hediye takdimlerinin ardından sona eren görüşme, Linz heyetinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projeleri kapsayan teknik gezi ve gözlem programıyla devam etti.

Çağdaş Arslan: ‘‘Yeni Projeler Yolda’’

Başkanlar arası buluşmaya yönelik ‘Sosyal demokrat kardeşliği pekiştiren, Avusturya’daki SPÖ’lü Belediyeler ile Türkiye’deki CHP’li Belediyelerin karşılıklı diyalog ve proje geliştirmelerine dayanan bu güzel çalışmaları büyüteceğiz.’ diye konuşan Avusturya Federasyonu Başkanı Çağdaş Arslan, buna benzer yeni projelerin de yolda olduğunu bildirdi. | © DerVirgül

Yayınlama: 29.11.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.