Linz’de kurulacak seçim sandıkları Salzburg’un yükünü azalttı

Perşembe günü Avusturya’daki Türkiye başkonsolosluklarında başladı. İlk gün daha yoğun olan Viyana’ya göre, Salzburg daha sakindi. DerVirgül Salzburg Başkonsolosluğundan bildiriyor.

Linz’de kurulacak seçim sandıkları Salzburg’un yükünü azalttı

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine giderken, Avusturya’da perşembe günü yerel saat 09:00’dan itibaren oy kullanma işlemler başladı.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekilliği Seçimleri kapsamında, Avusturya’da üçü bölgede 29 Nisan’dan itibaren olmak üzere, altı ayrı şehirde seçim sandıklarında oy kullanacak.

Haberin videosu: 

İlk gün uzun kuyrukların oluştuğu Viyana Başkonsolosluğuna göre daha sakin gecen ancak erken saatlerde yoğunluk yaşanan diğer başkonsolosluklara ziyaretimiz devam ediyor.

Salzburg

Türkiye’nin Salzburg Başkonsolosu Günay Babadoğan Ertan ile yaptığımız görüşmede, seçimlerin ilk gününde sabah saatlerinde bir yoğunluk yaşandığını ve çalışma günü olmasından dolayı, yoğunluğun akşam saatlerinde yeniden devam ettiği bilgisini edindik.

DerVirgül’e konuşan Ertan, Linz, Innsbruck ve Graz kentlerine üç gün boyunca kurulacak olan seçim sandığının çok önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, bunun seçimlere katılım oranını artıracağını vurguladı.

Linz ve Innsbruck kentlerinden kilometrelerce yol gelen yurttaşlarımız artık daha rahat şekilde oylarını kullanacak dedi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 28.04.2023
Düzenleme: 28.04.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.