Avusturya’da skandal sözler | “Domuz eti yemeyen insanlar teröre eğilimli oluyorlar”

Avusturya’da skandal sözler | “Domuz eti yemeyen insanlar teröre eğilimli oluyorlar”

Avusturya Özgürlük Partisi [FPÖ] Federal Meclis Üyesi Markus Leinfellner, yakın zamanda AB seçimleriyle ilgili bir okul tartışmasında birçok göçmen öğrencinin önünde her açıdan kabul edilemez bir açıklama yaptı. Esas olarak domuz eti yemeyen insanların teröre eğilimli olduğunu iddia etti.

Ülkenin ikinci büyük kenti Graz’ın çoğunlukla yabancı ve Müslüman öğrencilerin gittiği Lend semtindeki bir okulda yapılan bu ayrımcı konuşmayı, SPÖ’lü siyasetçi Mustafa Durmuş kamuoyuyla paylaşarak, FPÖ’nün özür dilemesi gerektiğini belirtti.

| Markus Leinfellner’in konuşması

Der Virgül’e konuşan Durmuş: “Bu kapsamlı ve ayrımcı ifadeler yalnızca temelden yanlış olmakla kalmıyor, aynı zamanda İslamofobik ve Yahudi karşıtı önyargıları da yansıtıyor. Okullarımız her türlü ayrımcılık ve nefretten uzak, güvenli ve saygı duyulan yerler olmalıdır.

FPÖ Federal Meclis Üyesi Leinfellner’in istifasını talep ediyorum. FPÖ’nün bu raydan çıkma nedeniyle özür dilemesi ve sonuç çıkarması gerekiyor.

Okul topluluğunun bu olaya net ve kararlı bir şekilde tepki vermesi önemlidir. Okul liderleri ve öğretmenler bu tür yorumların hoş görülmeyeceğini göstermeli ve kapsayıcı ve saygılı bir öğrenme ortamını teşvik etmek için derhal harekete geçmelidir.” dedi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 16.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum