Avusturya Cumhuriyet’inin en büyük mitinglerinden biri | “Işık denizi”

İkinci Cumhuriyet’in ırkçılığa karşı en büyük mitinglerinden biri olarak tarihe gecen “Işık denizi”, 30’uncu yılında Federal Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen’inde katılımıyla Viyana’da gerçekleşti.

Avusturya Cumhuriyet’inin en büyük mitinglerinden biri | “Işık denizi”

Bundan tam 30 yıl önce 23 Ocak’ta Viyana Heldenplatz’da “Işık denizi” mitingi yapıldı.

İkinci Cumhuriyet’in en büyük mitinglerinden biriydi ve “Avusturya insan hakları örgütü” [SOS] tarafından örgütlendi. Bugün Federal Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen yıldönümünü nedeniyle kutlamada bulundu.

 

1993 Viyana Heldenplatz

Pazartesi günü, Federal Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, 30 yıl önce Viyana Heldenplatz’da yapılan ışık denizi mitingini andı.

Van der Bellen bir yayında “1993 başlarında Kahramanlar Meydanı’nda yüz binlerce insan yan yana durarak insanlık adına ve ırkçılığa karşı görünür bir işaret yaptı” diye vurguladı.

Federal Başkan Hofburg’da “Avusturya insan hakları örgütü” [SOS] temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Van Der Bellen,” insan haklarına bağlılık, ne yazık ki bugün en az o zamanlar olduğu kadar gereklidir “dedi. Cumhurbaşkanı, ” yoksulluğa, kışkırtmaya ve adaletsizliğe karşı mücadele ” ve de “başarılı entegrasyon ve sivil cesaret için” insan haklarına bağlılığa vurgu yaptı. | © DerVirgül

Yayınlama: 24.01.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.