“Depremzedeler, her şeylerini kaybetmelerine rağmen bize çay ikram ediyorlardı”

Türkiye’de yaşanan depremlerde arama kurtarma çalışmalarına katılan Avusturya Federal Ordu mensupları, Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği’nde ağırlandı.

“Depremzedeler, her şeylerini kaybetmelerine rağmen bize çay ikram ediyorlardı”

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlere aynı gün destek sözü veren Avusturya Başbakanı Karl Nehammer [ÖVP], yurt dışı afet fonundan 3 milyon Euro maddi destek ve Federal Ordu bünyesindeki Avusturya Kuvvetleri Afet Yardım Birimi’nin de [AFDRU] bölgeye gideceğini açıklamıştı.

AFDRU mensubu 84 kurtarma görevlisi Hatay’da çalışma yürütmüş ve enkaz altından 9 kişinin kurtulmalarını ve 52 kişiye sağlık hizmeti sağlamıştır.

Ekibin Viyana’ya dönüşü, ülkede yaşayan Türkiye kökenli vatandaşlar tarafından coşku dolu bir o kadarda hüzünle karşılandı. Hava alanındaki karşılama sırasında duygu dolu anlar yaşanmıştı.

Büyükelçilikte ağırlandılar

Cuma günü Avusturya Federal Ordusu’ndan Albay Mag. Jürgen Schlechter, Yarbay Markus Bock, Binbaşı Bernhard Lindenberg, Başçavuş Andreas Hämmerle ve Guido Miklautsch, Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği’nde ağırlandı.

Sivil toplum kuruluş temsilcilerinin de katıldığı davette konuşma yapan Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, depremler sürecine kısaca değinerek, ekip üyelerine teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler taktim etti.

Deprem bölgesinde kurtarma ekibinin komutasından sorumlu Binbaşı Bernhard Lindenberg, Türk misafirperverliğine vurgu yaparak, “yerle bir olmuş binaların çevresinde oturan bölge halkı, her şeylerini kaybetmelerine rağmen bize çay ve su ikram ediyorlardı. Bu çok etkileyiciydi” diye konuştu. | © DerVirgül

Yayınlama: 18.03.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.