Dostluk Grubu Başkanları Viyana’da buluştu

Türkiye Avusturya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü çeşitli temaslarda bulunmak için Viyana’ya geldi.

Dostluk Grubu Başkanları Viyana’da buluştu

İlk görüşmesini Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliğinde Büyükelçi Ozan Ceyhun’un ev sahipliğinde Türk medya mensuplarıyla gerçekleştiren Oğuz Üçüncü, dostluk grubunun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Daha sonra, Avusturya Ulusal Meclis Üyesi ve Avusturya Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Selma Yıldırım [SPÖ] ile Parlamento’da bir araya geldi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Oğuz Üçüncü ” Türkiye-Avusturya ilişkileri Başbakanı Karl Nehammer’in ve Bakanların Türkiye ziyaretiyle yeni bir ivme kazandığını hatırlatarak, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın Avusturya-Türkiye ticari ilişkileri için beş milyar dolar hedef koyması ticari alanda karşılıklı bir hareket getirdi” diye konuştu.

Ayrıca bir çok alanda Efes kazıları gibi kültürel çalışmaların ve göçün 60.yılı içinde hazırlıklar yapıldığını sözlerine ekledi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 12.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.