Gastronomi öğrencileri Rize’den Viyana’ya staj için geldiler

Erasmus Projesi Kapsamında Türkiye’den gelen öğrenci ve öğretmenler, ilk olarak ülkenin en büyük ilçesi olan 10. Bölge Viyana’yı ziyaret etti.

Gastronomi öğrencileri Rize’den Viyana’ya staj için geldiler

Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği kapsamında Gastronomide İleri Teknikleri öğrenmek için Viyana’ya gelen 10’nu öğrenci iki öğretmen, 21 gün Viyana’daki restoranlarda eğitim görecekler.

Rize – Ardeşen Fırtına Vadisi İrfan Tufan Karaoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden gelen öğrenciler, Vienna International Intergration Office’nin eğitim danışmanı Güney Bozu tarafından çeşitli restoranlara yönlendirildiği ve çalışmalara başlanıldığı belirtildi.

Vienna International Intergration Office adı altında, Gymnasiumstraße 42/5 1180 Viyana adresinde hizmet veren şirketin eğitim danışmanı Güney Bozu, özellikle gastronomi alanında iki ülkenin tecrübe alışverişinin, Türk mutfağına katkı sağladığı gibi, Viyana’daki Türk restoranlarına katkı sağlamaktadır diye konuştu.

10. Viyana Bölgesi Quellenplatz’daki Techno Plus Getrânke Shop’da cep telefonu aksesuarları alırken görüştüğümüz öğrenciler, özellikle 10. Bölgede yabancılık çekilmeyeceğini, her iki kişiden birinin Türkçe konuştuğuna şahit olduk diye konuştular. | ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 28.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.