Göçmen Semtinde Güvenlik Kameraları Artırılıyor

Viyana Favoriten’de yıl başı gecesi yaşanan olaylarla bağlantılı olarak, Belediye Başkanı Michael Ludwig (SPÖ), bölgeye güvenlik kamaraları yerleştirilmesine sıcak baktığını söyledi.

Göçmen Semtinde Güvenlik Kameraları Artırılıyor

Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig (SPÖ) Salı günü yaptığı basın açıklamasında, önleyici ve caydırıcı olması bakımında, 10. Bölge’nin merkezi alanlarına güvenlik kamaralarının yerleştirilmesine olumlu baktığını söyledi. 

Reumannplatz’ın merkezine güvenlik kameraları kurulabilir, diyen Ludwig, Praterstern ve Schwarzenbergplatz’da güvenlik kameralarının zaten kullanıldığını belirtti.

Daha Fazla Polis

Michael Ludwig, Viyana için daha fazla polis gücü gerektiğine işaret ederek, özellikle toplu gösterilerin güvenliğini sağlamak için bunun gerekli olduğunu vurguladı. 

Yılbaşı gecesi yaşanan olaylardan dolayı, Favoriten ilçe belediyesi başkanı da, bölgede az polis memuru olduğunu söylemiş ve içişleri bakanına eleştirilerde bulunmuştu. 

Ne Olmuştu?

Havai fişek ve yılbaşı gecesi sokağa çıkma yasağına rağmen Viyana’nın onuncu bölgesinde kaos yaşandı. Dükkanların yağmalanmasına teşebbüste bulunuldu.

Bir kuyumcunun, sokak çöp konteyneri ile camlarının kırılmak istenmesi, sosyal medyada yağma teşebbüsüne dair spekülasyonlara neden oldu. Grup rast gele çeşitli alanlarda havai fişek attığı ve çevreye zarar verdiği görüldü. 

Olaylara karıştığı söylenen dört kişi tutuklandı.|virgül 

© Bild: virgül 

 

Yayınlama: 12.01.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.