IŞİD’in Viyana Saldırısıyla İlişkili, İlk Defa Bir Sanık Yargılanacak

Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün üslendiği, 2 Kasım 2020 Viyana saldırısına karıştığı söylenen 25 yaşında göçmen kökenli bir kişi yargılanacak. Dört kişinin öldüğü saldırı sonrasında ilk defa bir şüpheli yargılanmış olacak.

IŞİD’in Viyana Saldırısıyla İlişkili, İlk Defa Bir Sanık Yargılanacak

Polis tarafından vurulmadan önce 2 Kasım 2020’de saldırgan tarafından yoldan geçen dört kişinin öldürüldüğü Viyana’daki terör saldırısıyla ilgili, savcılık bir zanlı hakkında iddianame oluşturduğu bildirildi. 

Viyana savcılığı, suç gecesinden beri gözaltında olan 25 yaşındaki Çeçen’i yargılamak istiyor.

Terör örgütüne üye olmakla suçlanıyor (Ceza Kanununun 278b maddesi).

İddianamede savcı, birkaç IŞİD destekçisinin 2019 yazından itibaren bir araya gelerek toplantılar gerçekleştiğini bildiriyor.

Bu toplantılarda, IŞİD’in ideolojik eğitimi yapılıyor ve örgütün desteklenmesi konusunda fikir birliği sağlandığı ifade edilerek, toplantıya karılanların daha radikalleşmesi saplandığı belirtildi. 

Savcının üzerinde durduğu asıl konu ise, 2 Kasım saldırısını gerçekleştiren 20 yaşındaki saldırganın (saldırı gecesi polis tarafından vurulan) bu toplantılara en az iki kez katıldığı oldu. 

 

 

İddianamede yer alan bir diğer suçlama ise, 25 yaşındaki Çeçenin IŞİD’in Aşağı Avusturya Eyalet sorumlusu olduğu. 

Zanlı toplantılar için St. Pölten kenti Birkengasse adresinde bir daire bile kiraladığı, saldırı gecesi evine yapılan polis baskınında, evde çok sayıda mevcut rejim karşıtı kitap bulunduğu söylendi. 

Savcı, Viyana saldırısını gerçekleştiren IŞİD yanlısı 20 yaşındaki Kuzey Makedonyalının, bir hafta önce bu daireye kaldığını ve dairenin üç anahtarından birinin saldırganda olduğu bilgisini verdi. 

Önümüzdeki günlerde 25 yaşındaki sanık Viyana Yüksek Bölge Mahkemesi’nde yargılanması bekleniyor. |DerVirgül 

© Bild: DerVirgül 

Yayınlama: 19.08.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.