SÖZ Partisi, Viyana Favoriten Caddesi’nde Ramazan süslemesi istiyor

SÖZ Partisi, Londra ve Frankfurt kentlerinde daha önce yapıldığı gibi, Viyana 10. Bölgede Ramazan ayı vesilesiyle Favoriten Caddesi’nin süslenmesini istiyor.

SÖZ Partisi, Viyana Favoriten Caddesi’nde Ramazan süslemesi istiyor

SÖZ partisi, Ramazan ayında Viyana’nın 10. bölgesindeki Favoriten sokaklarına uygun dekorasyonların yapılmasını dile getirdi. Bu talep, bu yıl yine ramazan süslerinin sokaklara asıldığı Londra ve Frankfurt’taki örneğe dayanıyor.

SÖZ partisi başkanı Hakan Gördü Almanca yaptığı açıklamada, “Bu sadece şehrin çeşitliliğini kutlamakla ilgili değil, aynı zamanda hoşgörü ve uyumu da teşvik etmekle ilgili” diye vurguladı.

Gördü, “Etnik veya dini mensubiyeti ne olursa olsun herkesin Viyana’da hoş karşılandığını hissetmesi önemlidir” diye konuştu.

SÖZ partisi, Ramazan süslemelerinin yalnızca Müslüman toplumuna duyulan takdirin bir göstergesi olmadığına, aynı zamanda farklı kültür ve dinler konusunda farkındalığın artmasına da yardımcı olacağına inanıyor. Bu talep elbette Noel, Hanuka, Diwali, Vesak gibi diğer inanç topluluklarının dini bayramlarının da tanınmasını ve kutlanmasını içeriyor dedi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 06.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.