SPÖ’lü meclis üyesi | “Deprem bölgesindeki akrabalar Avusturya’ya getirebilinsin”

SPÖ’lü siyasetçi Muhammed Yüksek, Almanya örneğine atıfta bulunarak, Avusturya’da yaşayanların, deprem bölgesinde mağdur olan yakınlarının belirli bir süre Avusturya’ya getirilmesinin koşullarının yaratılmasını istiyor.

SPÖ’lü meclis üyesi | “Deprem bölgesindeki akrabalar Avusturya’ya getirebilinsin”

Almanya, Almanya’da yerleşik hayat sürenlerin, deprem bölgesindeki yakınlarına kolaylık sağlayarak, 90 günlüğüne Almanya’da yakınlarının yanında kalmalarına olanak sağladı.

Almanya, Türkiye ve Suriye’deki deprem mağdurlarına, Almanya’daki akrabalarının yanlarına gelip 90 gün kalabilmeleri için gereken ziyaretçi vizesi şartlarını, Ziyaret vizesinin süresi 90 gün olacak ve vizenin bitiminden sonra geri dönüşün beyan edilmesi gerekecek.

Avusturya’da uygulasın!

Sosyal Demokrat Parti [SPÖ] Viyana Favoriten ilçe belediye üyesi Muhammed Yüksek, Almanya’nın uygulamasına atıfta bulunarak, hükümetten bürokratik işlemlerin kolaylaştırarak, depremzedelere “ziyaret vizesi” uygulaması yapılamasını talep etti.

Der Virgül’e konuşan Muhammed Yüksek, talebinin olağan üstü bir beklenti olmadığını söyleyerek, Almanya örneğini işaret etti. Bir çok kesimden Avusturyalı siyasetçi ve sivil toplum kuruluşları tarafından da destek gördüğü talebinin, insanlık adına atılmış bir adım olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Avusturya’da yaşayan yüzlerce insanın yakınlarının deprem bölgesinde yaşadığını söyleyen SPÖ’lü siyasetçi, yıllarca Avusturya’ya değer katan bu insanların yakınlarına olan hassasiyetini, Avusturya hükümetinin görmesi ve harekete geçmesi gerektiğini ifade etti. |© DerVirgül

Yayınlama: 09.02.2023
Düzenleme: 09.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Soney dedi ki: