Viyana Belediye Başkanı Ludwig’e karşı güvensizlik önergesi

Türkiye seçimleri sonrasında Viyana-Favoriten bölgesindeki orantısız kutlamalardan sorumlu tutulan Viyana Eyalet Valisi ve Belediye Başkanı hakkında, muhalefet eyalet meclisine güvensizlik önergesi sundu.

Viyana Belediye Başkanı Ludwig’e karşı güvensizlik önergesi

Sağ popülist Avusturya Özgürlük Partisi [FPÖ] Viyana Eyalet Lideri Dominik Nepp, Sosyal Demokrat Partili [SPÖ] Viyana Eyalet Valisi ve Belediye Başkanı Michael Ludwig hakkında, eyalet kapsamında enflasyon krizinin sorumlusu olarak suçlanıyor.

FPÖ Viyana, Viyana eyalet hükümetin sorumlu olduğu alanlarda yaşanan sorunları işaret ederek, Viyana eyalet hükümetinin çalışanlarının maaşlarındaki artışlar noktasında enflasyonun gözetilmediğini ileri sürdü.

Hastanelerdeki personel eksikliğinin yanı sıra Viyana’daki belediye konutlarının durumundan da bahseden FPÖ; buradaki koşullar sadece “ıssız” olmakla kalmıyor, aynı zamanda kira artışları da yaşanıyor. Enerji fiyatlarındaki ve belediye hizmetleri [atık, kanalizasyon, atık su] ücretlerindeki artış da kınandı. Diğer taleplerin yanı sıra, bölgesel ısıtma fiyatlarının iki katına çıkarılması, belediye harçlarının ve otopark ücretlerinin arttırılması, belediye binası kiralarının arttırılması ve elektrik fiyatlarının frenlenmesi talep ediliyor.

Belediye Başkanı Ludwig’e karşı güvensizlik önergesi

Dilekçeye ek olarak FPÖ, Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’deki seçim zaferinin ardından geçtiğimiz Pazar akşamı Favoriten’de meydana gelen olaylara da değindi. Örneğin Reumannplatz’daki geleneksel dondurma dükkânı “Tichy “nin önündeki video görüntülerinde onlarca kişinin “Allahu Ekber” diye bağırdığı görülüyor. Avusturya’da yasak olan bozkurt selamı da birçok kez görüntülere yansıdığı belirtildi.

FPÖ, Favoriten’de karşı toplumların var olmasından Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig’i sorumlu tuttu.

On yıllardır burada, büyük olasılıkla yasadışı çifte vatandaş olan ve ne beyinlerinde ne de kalplerinde Viyana’ya hiç gelmemiş olan insanlar yaşıyor” diyen Nepp. Bunlar Avusturya topraklarında Türk siyaseti yapıyorlar. “Bunun burada yeri yok” diye devam ediyor parti lideri.

Bu nedenle FPÖ Viyana, Belediye Başkanı Ludwig’e karşı bir gensoru önergesi sundu. “Bununla nihayet belediye meclisine bir açıklama yapmak istiyoruz. Bu amaçla ÖVP’yi de bizimle birlikte hareket etmeye davet ediyoruz,” diyor Nepp. Yetki dağılımı nedeniyle, Özgürlük Partisi’nin oyları böyle bir önergeyi masaya yatırmak için yeterli değil. | ©DerVirgül

Yayınlama: 31.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.