Viyana’da bir çocuk aynı anda beş viral enfeksiyon geçiriyor

Viyana Tıp Üniversitesi viroloğu, küçük bir çocuk aynı anda beş viral enfeksiyon geçiriyor bilgisini paylaşarak, Avrupa ve Avusturya’da bir korona ve grip virüsü dalgası yayılmakla kalmıyor, aynı zamanda bir RSV dalgası da özellikle çocukları etkiliyor – ve başka virüsler de dolaşımda uyarısında bulundu.

Viyana’da bir çocuk aynı anda beş viral enfeksiyon geçiriyor

Viyana Tıp Üniversitesi viroloğu, inanılmaz bir vakayı kamuoyuyla paylaştı: Buna göre küçük bir çocuk aynı anda beş viral enfeksiyon geçiriyor.

Şu anda Avrupa ve Avusturya’da bir korona ve grip virüsü dalgası yayılmakla kalmıyor, aynı zamanda bir RSV dalgası da özellikle çocukları etkiliyor – ve başka virüsler de dolaşımda.

Viroloğ, “Çok küçük çocuklarda, özellikle RSV hastalığı solunum güçlüğüne ve nefes darlığına neden olabilir. En kötü durumda, çocukların yapay olarak havalandırılması gerekir-birkaç çocuk hastane servisleri zaten tam kapasitede dolu ve her gün daha fazla çocuk hastanelere yatırılmak zorunda kalınıyor.”

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, Viyana hastanelerinin çocuk servislerinde doluluk oranına yaklaşıldığı kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Aynı anda birden fazla enfeksiyon

Geçen hafta Favoriten Kliniğinde RSV enfeksiyonu olan 15 çocuk vardı ve Viyana Genel Devlet Hastanesindeki [AKH] durum daha iyi değildi. Çocuk kliniği, farklı, hatta bazen aynı anda birden fazla enfeksiyona sahip çocuklarla doludur.

Viyana Tıp Üniversitesi Virolog Judith Aberle Twitter’da yaptığı paylaşımda, Viyana’da özellikle dramatik bir beş ayrı viral enfeksiyon vakasını kamuoyuna açıkladı: “Bugün ilk kez PCR ile doğrulanmış “beş katlı” enfeksiyonu olan küçük bir çocuğun bulgularını gördük: enterovirüsler, SARS- CoV-2, influenza A , RSV ve adenovirüsler, ”diye yazdı.

Bununla birlikte, Viyanalı virolog Ekim ayında zaten COVID-19 ve gribin ortak dolaşımının hastanelerimizin ve sağlık sistemindeki insanların kapasiteleri için büyük zorluklar oluşturacağı konusunda uyarmıştı. | © DerVirgül

 

Yayınlama: 13.12.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.