Viyana’da Büyük Samsunlular Şöleni Yapıldı

Avusturya Samsunlular Derneği [SAM-DER] tarafından geleneksel 19 Mayıs şenlikleri kapsamında, “Büyük Samsunlular Şöleni” yoğun bir katılımla Viyana’da gerçekleştirdi.

Viyana’da Büyük Samsunlular Şöleni Yapıldı

Avusturya Samsunlular Kültür, Eğitim ve Entegrasyon Derneği [SAM-DER] tarafından her yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gerçekleştirilen etkinlikle, bu yıl “Büyük Samsunlular Şöleni” olarak pazar günü Viyana’da gerçekleştirildi.

Avusturya’nın en büyük mahalli derneklerinden olan SAM-DER, bu yılki şenliğine Türkiye’den, Türk halk müziği sanatçısı Selçuk Balcı’yı davet ederek davetlilerle bir araya getirdi.

Şölen bir dakikalık saygı duruşunun ardından, Avusturya ve Türk milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Yoğun katılımın olduğu şölenin açılış konuşmasını yapan SAM-DER Başkanı İrfan Korkmaz, davetlilere ve etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan bağışçılara teşekkür konuşması yaparak, derneklerinin Avusturya’da birlikte yaşam ve entegrasyon için çalışmalar yürüttüğünden bahsetti.

Şölene birçok tanınmış simaların katılımının yanı sıra, Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Türkiye’nin Viyana Başkonsolosu Cafer Mert Özmert, CHP Avusturya Federasyonu Başkanı Çağdaş Arslan, Türk Federasyonu ve MUSIAD Başkanı gibi birçok sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Öte yandan davetliler arasında Viyana Eyalet Meclis üyelerinden milletvekili Şafak Akçay [SPÖ] ve Omar Al-Rawi [SPÖ] yer alırken, Viyana Favoriten İlçe Başkanı Marcus Franz [SPÖ] ve SÖZ Partisi Başkanı Hakan Gördü şölene katıldı.

Türk mutfağının çeşitli lezzetlerinin sunulduğu şölende, her yıl büyük çekiliş olarak nitelenen tombala çekilişinde bir kişiye sıfır kilometre otomobil verildi.

Şölen Türk halk müziği sanatçısı Selçuk Balcı’nın müzik şöleninin ardınsan sona erdi. | © DerVirgül

 

 

Yayınlama: 29.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.