Viyana’da güzellik merkezine polis baskını | Sekiz kadının yüzünde hasar oluştu

Viyana’da bir güzellik merkezine yapılan polis operasyonla, iş yeri sahibi tutuklandı. Tedavi edilen kadınlardan bazıları, tedavilerden sonra ciddi hematomlardan ve diğer yüz yaralanmalarından şikâyet ettiği belirtildi.

Viyana’da güzellik merkezine polis baskını | Sekiz kadının yüzünde hasar oluştu

Viyana Eyaleti Kriminal Polis Bürosundan yetkililer salı günü Viyana’nın merkezinde bir “güzellik kliniği” sorumlusunu, savcılık talimatıyla tutukladı.

Ciddi ticari dolandırıcılık, sadakatsizlik ve sosyal güvenlik dolandırıcılığı şüphesi var. Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda elektronik veri taşıyıcısı ve nakit para ele geçirildi. Polise göre, hileli yapılan işler sonucunda yaklaşık 800.000 Euro zarara yol açtığı söyleniyor.

Alman vatandaşının bir akrabasıyla birlikte işlettiği “güzellik kliniği” dışında başka birçok şirketin genel müdürü olduğu söyleniyor. Her ikisinin de güzellik salonundaki entrikaları nedeniyle şarlatanlıktan ve ihmalkar bedensel zarardan şüpheleniliyor.

Tedaviden sonra hastaların şekli bozuldu

Kadınların gerekli eğitim ve yetkiye sahip olmadan çok sayıda müşteriye enjeksiyon uyguladıkları söyleniyor. Yürütme Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Onaylanmamış maddelerin kullanılmış olması muhtemeldir” dendi.

Tedavi edilen kadınlardan bazıları, tedavilerden sonra ciddi hematomlardan ve diğer yüz yaralanmalarından şikayet etti.

Bilinen sekiz kurban

Polis şu anda bu suç eylemlerinin sekiz kurbanına ulaştı. Başka kurbanlar göz ardı edilemeyeceğinden, Viyana Eyalet Kriminal Polis Bürosu, etkilenenlerin gerekirse polisle iletişime geçmesini istiyor. İletişim kurmak isteyenler 01-31310-33800 numaralı telefondan ulaşabilir. | © DerVirgül

Yayınlama: 25.01.2023
Düzenleme: 25.01.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.