Viyana’da oy verme işlemleri devam ediyor

Avusturya’da en çok seçmenin yaşadığı Viyana’da, oy kullanma işlemleri devam ediyor. Viyana Başkonsolosu Cafer Mert Özmert, YSK tarafından yeni sandıkların kurulmasına dair kararın çıktığını ve oy verme işlemlerinin daha da hızlanacağını belirtti.

Viyana’da oy verme işlemleri devam ediyor

Avusturya’da bugüne kadar sandıklardan çıkan oy sayısı, bir önceki seçimlere göre yüzde 70 fazla olması, seçimlere katılımın artığı izlenimi vermiş olsa da nihai sonuç 9 Mayıs’ta belli olacak.

Çarşamba günü Türkiye’nin Viyana Başkonsolosluğunda yine yoğunluk vardı. Ancak Yüksek Seçim Kurulu [YSK] tarafında alınan kararla birlikte, hafta içi iki ve hafta sonu bir sandık daha kurulması kararıyla, toplamda hafta içi 7 hafta son ise 9 sandıkta oy kullanıla bilinecek.

Der Virgül’e konuşan Viyana Başkonsolosu Cafer Mert Özmert, bu durumun memnuniyet verici olduğunu söyleyerek, sandık görevlilerinin çalışmalarını daha pratik ve hızlı yaparak, dışarıda bekleyen vatandaşlarımızın bir an önce oylarını kullanmalarını sağlamaya çalışıyoruz dedi. YSK’nın sandık artırma kararıyla birlikte oy kullanma işlemlerinin daha da hızlanacağını ve bekleme süresinin daha da kısalacağını ekledi.

En çok seçmene sahip olduklarını söyleyen Özmert, Graz kentinde üç gün boyunca kurulan sandıkların seçimlere katkısına vurgu yaparak, vatandaşlarımız yaklaşık iki yüz kilometre yol gelmekten kurtulmasının yanı sıra, oy kullanma oranının da artacağını belirti.

Oy kullanma işlemleri esnasında herhangi bir tatsızlık yaşanıp yaşanmadığını sorduğumuzda, Başkonsolos, şimdiye kadar herhangi bir gerginlik yaşanmadığını belirtti.

“Demokrasi adına çok sevindiriciydi”

Başkonsolos Özmert’in makamında yaptığımız söyleşide, makam odanın yan penceresinden bakarak, “Bekleyen vatandaşlarımız o kadar çoktu ki konsolosluk binasının yan sokağına kadar uzayan bir kuyruk oluştu. Yağmurlu havada beklemeye devem ettiler, oylarını kullanmak için. Daha sonra daha fazla vatandaşımızı içeriye ve bahçemizdeki çadıra almaya çalıştık. Ancak yağan yağmurda beklemeleri demokrasi adına gurur vericiydi” ifadesini kullandı.

Oy kullanma işlemlerinin son günü olan 9 Mayıs’a kadar bu tempoda çalışacaklarını belirten Özmert, vatandaşları demokratik hakları olan oy kullanmaya davet etti. | ©DerVirgül

Yayınlama: 04.05.2023
Düzenleme: 04.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.