Viyana’da Salztor Köprüsü işgal edildi | Tuna Kanalı yeşile boyandı

Pazartesi günü Viyana’da başlayacak olan Avrupa Doğalgaz Konferansı’na yönelik Protestolar cumartesi günü başladı. Tuna Kanalı yeşil renge büründü.

Viyana’da Salztor Köprüsü işgal edildi | Tuna Kanalı yeşile boyandı

Pazartesi günü Viyana’da başlayacak Avrupa Doğalgaz Konferansı’na karşı protestolar cumartesi günü başladı. Viyana şehir merkezindeki Salztor Köprüsü cumartesi günü işgal edildi. Tuna Kanalı yeşile boyandı.

Öğle vakti, “Yok Olma İsyanı”ndan yaklaşık 80 kişilik bir grup, Viyana şehir merkezindeki Salztor Köprüsü’nü kapattı. Extinction Rebellion, “Eylem, uluslararası ittifak ‘Block Gas’ [sic!] tarafından Viyana’daki konferans öncesinde ve sırasında gerçekleşen protestoların başlangıcıdır” dedi.

Haberin videosu:

Viyana Tuna Kanalı’ndaki su yeşile büründü

Aktivistler, ablukaya ek olarak Tuna Kanalı’ndaki suyu da Uranüs ile yeşile boyandı. ” Uranüs, yüzde 100 biyolojik olarak parçalanabilir ve toksik olmayan bir maddedir ve normalde akımları belirlemek için kullanılır. Etki birkaç saat sonra kaybolur.”

Viyana doğalgaz konferansına protestolar bekleniyor

27-29 Mart tarihleri arasında şehir merkezindeki adı açıklanmayan bir otelde gerçekleştirilecek olan konferansa karşı daha büyük protestoların pazartesi sabahı başlaması bekleniyor.

Sivil toplum ittifakı “Blockgas” sözcüsü Verena Gradinger, bir yayında “yüzlerce göstericinin protestolar için Viyana’ya gideceğini” bekliyoruz dendi. Buna ek olarak, Avrupa’nın dört bir yanından “Fridays For Future” hareketinin önde gelen sesleri, “yıkıcı gaz endüstrisinin” Kim Kimdir “ine karşı protesto etme niyetlerini açıkladılar.

Polis, kayıtlı gösterilere ek olarak kendiliğinden protestoların da olabileceğini varsaydı. Özellikle şehir içi bölgelerde önemli trafik gecikmeleri bekleniyor. | © DerVirgül

Yayınlama: 25.03.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.