Viyana’dan 20 Tır yardım yola çıktı

Avusturya’nın Başkenti Viyana’da depremzedeler için toplanan 20 tır yardım Türkiye’ye gitmek için hareket etti. Verilen bilgilere göre, bu yardımlar sadece Viyana bölgesinden…

Viyana’dan 20 Tır yardım yola çıktı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bin 234’e yükseldiği bilgileri yürekleri acıtırken, diğer yandan hayatta kalan depremzedelere yardım çalışmaları son hızla dünyanın dört bir yanında devam ediyor.

Avusturya’nın Başkenti Viyana’da başlatılan yardım kampanyası çok kısa sürede güçlü bir katılımla iyi sonuçlar vermiş, nakit para yardımlarının yanı sıra, gıda, çadır, battaniye gibi temel ihtiyaçlardan oluşan 20 tır dolusu yardım konvoyunun yola çıktığı bildirildi.

20 tır yola çıktı

Sadece Viyana’da toplanan yardımlar 20 tır olarak Türkiye’ye doğru yola çıktı. 10 tırın kara yoluyla deprem bölgesine hareket ettiği bildirilirken, diğer 10 tırın ise İtalya’nın liman şehri Trieste’den gemi ile Mersin’e ulaşacağı kaydedildi.

Vatandaşlar kendi imkanlarıyla yardım götürüyor

Ayrıca Avusturya’dan onlarca yurttaşımız, kendi özel minibüsleriyle deprem bölgesinde gerekli olan gereçleri alarak yola çıktığı bilgisi geldi. | © DerVirgül

Yayınlama: 08.02.2023
Düzenleme: 08.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.