Yağlı Güreşçiler Viyana’da

Şehit Fatih Erer Spor Kulübü Güreş Takımı, Avrupa’da Türk Yağlı Güreşi tanıtım etkinlikleri kapsamında Avusturya’ya geldi.

Yağlı Güreşçiler Viyana’da

Sekizi Geleneksel Güreşler Federasyonu lisanlı sporcusu, dördü il genel meclis üyesi ve bir de cazgır olmak üzere 13 kişilik bir ekip Avusturya’nın Başkenti Viyana’ya geldi.

“Avrupa’da Türk Yağlı Güreşi”

Geleneksel Güreşler Federasyonu bünyesindeki Sinop Şehit Fatih Erer Spor Kulübü Güreş Takımı, Avrupa’da Türk Yağlı Güreşi tanıtım etkinlikleri kapsamında Avusturya’ya geldi.

Viyanalı iş insanı Cemil Yıldız tarafından organize edilen Avusturya ayağında, güreşçiler perşembe günü Linz bölgesinde Atib tarafından yapılan bir etkinlikte yer alacaklar.

Pazartesi akşam saatlerinde Viyana’ya gelen sporcular, salı günü Viyana Başkonsolosu Cafer Mert Özmert’e bir ziyarette bulunduktan sonra, Samsunlular derneği [SAM-DER] tarafından misafir edildi.

Sporcular ve teknik heyet daha sonra 10. Bölgedeki Damak Restoran tarafından ağırlandı. Damak Restoran işletmecisi Volkan Akın’ında sporcu olmasından dolayı, sporcularla sağlıklı yaşam ve sporun faydaları noktasında derin sohbetler yapıldı.

Haberin Videosu: 

 

Cazgır

Yaklaşık 30 yıldır cazgırlık yapan Necmettin Yaşar Kırbıyık, okuduğu manilerle sohbete başka bir hava kattı. Çayırlarda yapılan meydan güreşlerinde, güreşecek olan pehlivanları izleyicilere yüksek sesle ve överek, özelliklerini söyleyerek tanıtan, güreş başlamadan önce dua okuyup güreşçileri alana süren kimse olarak bilinen cazgırlar, çoğu zaman kendileri de eski güreşçidir.

Talep var

DerVirgül’e konuşan Viyanalı iş insanı Cemil Yıldız, ata sporu yağlı güreşi Avrupa’ya tanıtılması için caba sarf ettiklerini, kedisinin de bu konuda katkı sağlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Yıldız, Avusturya’da talep olduğunu vurgulayarak, çeşitli zaman dilimlerinde sporcuların yeniden davet edileceğini belirtti. | ©DerVirgül

 

Yayınlama: 06.06.2023
Düzenleme: 06.06.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.