Taksim’deki patlama Avusturya basınında

Patlamanın yaşandığı nokta Taksim İstiklal Caddesi olurken, gelişme Avusturya’nın önde gelen gazeteleri tarafından da yakından takip edildi… Avusturya gazetelerinin patlamaya dair haberlerini derledik…

Taksim’deki patlama Avusturya basınında

İstanbul Beyoğlu’nda patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre 6 kişi yaşamını yitirdi, 53 kişi de yaralandı. Edinilen bilgilere göre patlama olay yerine bırakılan bombalı bir paket ile gerçekleştirildi. Paketi koyanın ise 1.65 boyunda bir kadın olduğu belirlendi.

Saldırı dünya basınında yer alırken, Avusturya’nın önde gelen gazeteleri haberi manşetten gördü. 

Kurier 

Kurier gazetesi, [Terroranschlag: Explosion in Istanbul fordert mindestens sechs Tote] “Terör Saldırısı”: İstanbul’da patlama en az altı kişinin ölmesine neden oldu” başlığıyla verdiği saldırı haberine geniş yer ayırdı. 

Türkiye’nin İstanbul kentinde pazar günü çok sayıda kişinin öldüğü bir Terör Saldırısı meydana geldi diyen gazete, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal caddesindeki patlamanın “sinsi bir saldırı” olduğunu söyledi. Sorumlular hak ettikleri cezayı alacaklardır” sözlerine yer verdi. 

Gazete ayrıca İstiklal caddesinin haritada yerini gösteren grafiği paylaşmanın yanı sıra, patlama anına ait görüntüleri de internet sayfasından yayınladı. 

Die Presse 

Die Presse haberi: [“Geruch von Terror”: Frau soll Bombe in Istanbuler Innenstadt gezündet haben] “”Terör kokusu”: Kadının İstanbul şehir merkezinde bomba patlattığı söyleniyor” başlığıyla verdi. 

Haberde, Türkiye’nin İstanbul kentinde pazar günü çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bir Terör Saldırısı yaşandı denirken, hayatını kaybedenlerin arasında turistlerinde olduğu, bu turistler arasında Avusturyalı olmadığı yer aldı. 

Kronen Zeitung

Kronen Zeitung haberi, [“TERROR IN ISTANBUL” Vizepräsident: Attentäterin zündete Bombe] “ İstanbul’da Terör! Başkan Yardımcısı: Suikastçı bombayı patlattı” başlığıyla verdiği haberde, Türk Yönetimi, İstanbul’da yaşanan patlamanın ardından bir saldırı olduğundan bahsediyor. Ancak bilgi erişimi çok yavaş ilerliyor ve bir haber yasağı devam ediyor. Sadece resmi kurumlardan gelen bilgiler yayılabilir diyor. Gazete, yetkili birimlerin haber yasağını paniği önlenmek için yapıldığını belirttiklerine yer veriyor. 

Der Standard

Der Standard haberi, [Mindestens sechs Tote nach Explosion in Istanbul, Erdoğan spricht von Anschlag] “Erdoğan, İstanbul’daki patlamanın ardından en az altı kişinin hayatını kaybettiğini söyledi” başlığıyla verdi. 

Haberde, İstanbul’un ünlü İstiklal alışveriş caddesinde pazar öğleden sonra meydana gelen patlamada altı kişi öldü. Başkan Yardımcısı Fuat Oktay Pazar akşamı bir zanlının bombayı patlattığını söyledi – daha fazla ayrıntı vermeden. Kalabalık İstiklal alışveriş caddesinde meydana gelen saldırıda yaralananların sayısını 81 olarak verdi – daha önce 53 yaralı olduğu konuşuluyordu yer aldı. | © DerVirgül 

Yayınlama: 13.11.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.