300 Euro beyan etti | Bavulunda yarım milyon Euro çıktı

Havalimanında 300 Euro nakit parası olduğunu beyan eden yolcunun valizinden 455.000 Euro çıktı. Paraya el konuldu.

300 Euro beyan etti | Bavulunda yarım milyon Euro çıktı

Almanya-Münih Havalimanı’ndan ülkeden çıkış yapmak isteyen 66 yaşındaki yolcunun el bagajı olarak kullandığı valizinin kontrol edilmesiyle ortaya çıkan nakit paranın beyan edilmediği bildirildi. Ancak gümrük memurlarına göre, yolcunun kontrol panelinden geçerken valizi yoktu.

Yolcu uçağın kalkışından önce Münih Havaalanındaki çıkış kontrolünde 300 Euro nakit beyan etti. Buraya kadar her şey normal. Gümrük memurları yolcunun üzerinde daha fazla para bulamadılar.

Emekli yolcuya kontrol tamamlandıktan sonra uçağa binişi sırasında kimliği belirsiz bir erkek şahıs tarafından el bagajı olarak bir valiz verildi. Valizin teslimatını fark eden gümrük memurları, yolcuyu tekrar kontrol paneline aldılar. Yapılan aramada, kimliği bilinmeyen bir şahıs tarafından verilen el bagajından 455.000 Euro nakit para çıktı.

Cezai işlem başlatıldı

El çantasında yaklaşık 455.000 Euro bulundu. Nakit paraya el konuldu. Münih ana gümrük ofisinin basın sözcüsü, “Adam paranın kaynağı hakkında herhangi bir bilgi vermedi” dedi.

AB’ye giriş ve çıkışlar için azami 10,000 Euro sınırı bulunmaktadır. Bagajınızda para, menkul kıymetler ve altın gibi daha fazla nakit varsa, bunun yazılı olarak beyan edilmesi gerekir. Şu anda 66 yaşındaki yolcu hakkında cezai işlem başlatılmıştır dendi. | ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 28.01.2024
Düzenleme: 29.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.