14 yaşındaki öğrenci okula silahlı saldırı düzenledi | En az 9 ölü

Belgrad’ın merkezinde bulunan bir okulda açılan ateş sonucu dokuz kişi hayatını kaybetti. 14 yaşındaki bir çocuğun not yüzünden öfkelenerek ateş açtığı söyleniyor.

14 yaşındaki öğrenci okula silahlı saldırı düzenledi | En az 9 ölü

Çarşamba sabahı erken saatlerde Belgrad’ın merkezinde bulunan bir ilkokulda açılan ateş sonucu dokuz kişi hayatını kaybetti. Olay N1 televizyon kanalı ve Sırp haber ajansı Tanjug tarafından duyuruldu. TV kanalı İçişleri Bakanlığı’ndaki resmi olmayan kaynaklara atıfta bulundu. Habere göre okuldaki sekiz öğrenci ve bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

Saldırının hedefi olabilecek bir öğretmenin ölenler arasında olup olmadığı belirsiz. Daha önceki haberlere göre, kadın olay yerinden çok uzak olmayan bir hastanede yaralarına yenik düştü. Ancak kadının ölümü resmi olarak doğrulanmadı. Birkaç öğrencinin de yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Öğrencinin babasının tabancasıyla ateş ettiği iddia edildi

Polise göre 14 yaşında bir öğrenci olduğu iddia edilen saldırgan tutuklandı. Suçun nedeni ilk etapta resmi olarak bilinmiyor. Medya, saldırganın bir nota duyduğu öfkeyle hareket etmiş olabileceğini bildirdi. Babasına ait bir tabancayla ateş ettiği söylenen 14 yaşındaki çocuk, aslında arkadaşları tarafından örnek bir öğrenci olarak tanımlanıyordu. Kadının, gencin eski bir öğretmeni olduğu söyleniyor. 14 yaşındaki çocuk saldırıyı sabah 8.40 sularında gerçekleştirdi.

Sırbistan’da ilkokul sekiz yıl sürüyor. Öğrenciler okula yedi yaşında başlıyor. | ©DerVirgül

Yayınlama: 03.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.