Aracın Şanzımanına Sakladığı Parayı Sırbistan Gümrüğüne Yakalattı

Almanya’dan Türkiye’ye giden iki Türkiye göçmeni, arabanın şanzımanın koruyucu plastiğindeki boşlukta sakladığı binlerce Euro’yu Sırbistan gümrüğüne yakalattı…

Aracın Şanzımanına Sakladığı Parayı Sırbistan Gümrüğüne Yakalattı

Batı Avrupa’da yaşayan Türkiye göçmenlerinin korkulu rüyası Sırbistan gümrüğü, geçtiğimiz günde beyan edilmemiş nakit paraya el kodu. 

Almanya’dan Türkiye’ye gitmek için Sırbistan güzergâhını kullanan Alman vatandaşı 20 yaşlarındaki iki Türkiye göçmeni, polisin şüphe üzerine araçta yaptığı aramda, aracın çeşitli bölmelerine gizlenmiş nakit para bulundu. 

20 bin Euro şanzımanın koruyucu plastiğindeki boşlukta bulundu. Aracın başka noktalarına saklanmış paralarla toplam 53 bin 50 Euro’ya Sırbistan gümrük polisi el koydu. 

Sırbistan yasalarına göre, ülkeye kişi başına 10 Bin Euro kayıt yapılmadan nakit para sokulabilmektedir. 

Bu nedenle, gümrük memurları paraya el koyatak, ilgili kişileri savcılığa sevk ettikleri kaydedildi. 

Son Yedi Yılda İzine Gidenlerin 30 milyon Euro’suna Sırbistan El Koydu

Öte yandan, Sırbistan maliye yetkililerinin verdiği bilgiye göre son 2013’ten bu yana neredeyse tamamı Türkiye göçmenlerine ait olan ve gümrüklerde beyan edilmediği için el konulan 30 milyon Euro ülke bütçesine aktarıldı.

Sırp yetkililer ele geçirilen parayla ilgili şu bilgiyi paylaştı: “1 Ocak’tan 2020’den 21 Temmuz 2020’ye kadar yapılan kontrollerde 5.4 milyon Euro’ya el konuldu.

Gümrük kontrolleri sırasında 2019’da el konulan para miktarı ise 3 milyon Euro’ydu. 

Pandemi sırasında ortaya çıkan güvensizlik hissi nedeniyle bu yıl gümrüklerden beyan dışı daha fazla nakit para, ziynet eşyaları ve değerli kişisel eşyalar geçirilmek istendi.

Beyan edilmediği için el konulan para devlet bütçesine doğrudan aktarılıyor ve hastane, okul ile yol inşaatında kullanılıyor. 

Kimi zaman emekliler ve çocukların ihtiyaçları için harcanıyor kimi zaman da kamu personelinin giderleri karşılanıyor.’’|virgül 

Ek Kaynak: silayolu.com

Yayınlama: 07.03.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.