Avusturya’da kar yağışı trafiği felç etti!

Avusturya’da cuma günüde etkili olan kar yağışı nedeniyle trafik olumsuz etkilendi. Artan çığ tehlikesi de bazı bölgelerde hayatı olumsuz etkilediği bildirildi.

Avusturya’da kar yağışı trafiği felç etti!

Cuma günü birçok otoyol için araçlarda zincir zorunlu hale gelirken, yoğun kar yağışı nedeniyle bazı önemli bağlantıların kapatıldığı bildirildi.

Avusturya Otomobil, Motosiklet ve Turing Kulübü ÖAMTC’ye göre, trafikte sıkışan kamyonlara ek olarak, artan çığ tehlikesi de bir engelleme faktörü haline geldi.

Kar yağışı nedeniyle yollarda tıkanıklıklar devam ediyor

Gece boyunca yollarda zaten engeller vardı bilgisini paylaşan yetkililer, örneğin Yukarı Avusturya’daki A9 rampaları Klaus ve St. Pankraz, karşıdan gelen kamyonlar nedeniyle uzun süre kapalı kaldığını bildirdi.

Ovalarda nispeten yüksek sıcaklıklar nedeniyle yaygın yağmur yağarken, dağlarda büyük miktarlarda kar, yüksek çığ riskine neden oldu dendi.

ÖAMTC’den alınan bilgiye göre, Yukarı Avusturya’daki Spital am Pyhrn ile Styria’daki Liezen arasındaki B164 otoyolu (Hochkönig Straße) ve B138 otoyolu (Pyhrnpass Straße) kapsamında Filzen ve Dientner eyerlerinin cuma günü kapatıldı. | © DerVirgül

Yayınlama: 03.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.