Avusturya’dan Türkiye’ye götürülmek istenen 18 tabanca ele geçirildi

Avusturya’dan Türkiye’ye giden Türk vatandaşının aracında, Bulgaristan’ın Rusçuk gümrüğünde yapılan kontrollerde 18 adet tabanca ele geçirildi.

Avusturya’dan Türkiye’ye götürülmek istenen 18 tabanca ele geçirildi

Avusturya plakalı bir aracı kullanan Türk vatandaşı, Romanya’dan Bulgaristan’a Rusçuk gümrüğünden giriş yaparken şüphe üzerine kontrole tabi tutuldu.

Bulgar medyasında yer alan habere göre, aracın sürücüsü sadece kişisel bagaj taşıdığını belirtti, ancak kıyafetlerin bulunduğu bir bavulu kontrol eden memurlar tabancalar için polimer çerçeveler buldu. Silahlar, tetik ve şarjörle birlikte eksiksiz bir çerçeveye sahipti ve üzerinde seri numarası bulunan metal bir plaka çerçeveye gömülmüştü denildi.

Aracın sürücüsü gümrük memurlarına silahları ailedeki çocuklar tarafından oyuncak olarak kullanılmak üzere Avusturya’dan satın aldığını açıkladı. Ancak beraberinde herhangi bir belge sunamadığı belirtildi. Haberde tetiği ve şarjörü olan komple çerçevelerden oluşan silah parçalarına el konulurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 03.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.