Noel’de ‘terör’ saldırısı riskinin yüksek olduğu ileri sürüldü

Avrupa Birliği [AB] İçişleri Komiseri Johansson, Orta Doğu’daki savaş ışığında “AB toplumunda kutuplaşma” uyarısında bulundu. Özellikle yaklaşan tatil sezonu öncesinde “AB’de terör saldırısı riskinin yüksek olduğunu” ileri sürdü.

Noel’de ‘terör’ saldırısı riskinin yüksek olduğu ileri sürüldü

Son dönemde Avrupa’yı sarsan terör saldırıları salı günü AB içişleri bakanlarının da gündeminde. Özellikle hassas noktaların korunması için 30 milyon Euro’luk ek bir kaynak ayrıldığı açıklandı.

Avrupa’da güvenlik makamları arasında yakın iş birliği

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser de yeni şiddet eylemleri konusunda uyarıda bulundu. Cumartesi günü bir saldırgan Paris’te bir Alman turisti bıçaklayarak öldürdü. Bir videoda saldırgan bunu Filistinlilere yönelik şiddete atıfta bulunarak gerekçelendirdi ve IŞİD bağlılığını iddia etti. Bu acımasız şiddet eylemi “İslamcı terörizm tehdidinin şu anda AB’de – sadece Almanya’da değil, tüm komşu ülkelerde – ne kadar akut ve ne kadar ciddi olduğunu” göstermektedir. Faeser, Gazze’deki savaşın ve Hamas terörünün durumu daha da kötüleştirdiğini söyledi.

Avrupa’daki güvenlik makamları “birlikte çok yakın” çalışıyorlar. Faeser, Almanya’nın Konsey toplantısı öncesinde Fransa, Belçika, İsveç, İspanya ve Avusturya’dan bakanlarla bir çalışma kahvaltısında bu konuyu ele aldığını açıkladı. Ekim ayı ortasında bir suikastçı Brüksel’de bir Avrupa Şampiyonası eleme maçı sırasında iki İsveçli futbol taraftarını vurarak öldürmüş ve diğer kişileri de yaralamıştı. Bu saldırganın IŞİD ile de bağlantısı vardı diye konuştu.| ©DerVirgül

Yayınlama: 05.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.