“Sahte evlilik” yoluyla Avrupa’da oturum izni alan çeteye operasyon

“Sahte evlilik” ile Avrupa’ya insan kaçakçılığı yapan çeteye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 15 zanlı gözaltına alındı.

“Sahte evlilik” yoluyla Avrupa’da oturum izni alan çeteye operasyon

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde (GKRY) “sahte evlilik” yoluyla Avrupa’ya insan kaçakçılığı yapan çeteye yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde (GKRY) sahte evlilik yoluyla Avrupa’ya insan kaçakçılığı yapan çete çökertildi. Avrupa Birliği (AB) Polis Teşkilatı (Europol) tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyon ile13’ü GKRY’de, 1 Letonya’da ve 1’i Portekiz’de toplam 15 kişi gözaltına alındı.
Europol tarafından yapılan açıklamada, Güney Kıbrıs’ta sahte evlilikler yoluyla AB’ye yasadışı göçü kolaylaştıran suç örgütünün yakın takibe alındığı belirtilerek, örgütün Letonya ve Portekiz vatandaşı kadınları, AB’ye üye olmayan ülkelerden gelen kişilerle görücü usulü evlendirdiği belirlendiği ifade edildi.

Çete üyelerinin Hindistan ve Pakistan başta olmak üzere, üçüncü ülke vatandaşlarının Güney Kıbrıs’a gelmeleri için kolaylık sağladığı belirtilen açıklamada, para karşılığı gerçekleştirilen sahte evlilikler sayesinde, söz konusu kişilerin AB içerisinde kolayca seyahat etmesi ve oturma izni alması sağlandığı ifade edildi.

Suç örgütünün, Güney Kıbrıs, Portekiz ve Letonya’nın başkentlerindeki belediyelerde 133 sahte evliliğin organize ettiği kaydedilerek, insan kaçakçılığı ve kara para aklama faaliyetlerine karıştığının da tespit edildiği belirtildi.

Europol ekipleri, Portekiz ve Letonya’da gözaltına alınan kişiler ile Güney Kıbrıs’ta gözaltına alınanlardan 2 kişinin suç örgütünün lideri olduğunu açıkladı.

Yayınlama: 31.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.