Şansölye Nehammer politikacıların maaşlarının artırılmasına karşı çıktı

Avusturya’da siyasetçilerin maaşları enflasyona bağlı olarak yüzde 9,7 oranında otomatikman artması öngörülmüştü. Ancak başbakan ve yardımcısı bunun bu yıl yapılamayacağını açıkladı.

Şansölye Nehammer politikacıların maaşlarının artırılmasına karşı çıktı

Şansölye Karl Nehammer’in [ÖVP] sözlerine göre, politikacıların maaşları için otomatik enflasyon ayarlaması bu yıl yasanın öngördüğü şekilde yapılmayacak.

Başbakan Nehammer ve Başbakan Yardımcısı Kogler tarafından yapılan açıklamada, “Bu somut olarak şu anlama geliyor: Federal düzeydeki üst düzey temsilciler için sıfır maaş turu olacak, maaşlar enflasyona göre ayarlanmayacak” dedi. Bu, diğerlerinin yanı sıra, Federal Cumhurbaşkanı, Federal Şansölye, Şansölye Yardımcısı, tüm bakanlar ve devlet sekreterleri, Ulusal Konsey başkanları ve parlamento kulüplerinin başkanlarını ilgilendiriyor.

“Taşra politikacıları, her düzeydeki parlamento üyeleri için maaşlar Sayıştay tarafından hesaplanan değerin yarısı kadar arttırılabilir. Gerekli karar sonbaharda Ulusal Konsey’de alınacaktır.” Şansölye’nin basın sözcüsü Daniel Kosak, “Her düzeydeki milletvekilleri, iller ve belediyeler için maaşlar Sayıştay tarafından hesaplanan değerin yarısı kadar artırılabilir [muhtemelen %5’in biraz altında]” dedi

Başlangıçtaki plana göre Avusturya’daki siyasetçilerin maaşlarının önümüzdeki yıl yüzde 9.7 oranında artması gerekiyordu. Bu oran emekli maaşlarında beklenen ayarlama faktörüne tekabül ediyor. APA’nın salı günü bildirdiğine göre, üst düzey politikacılar için böyle bir artış yeni bir rekor anlamına gelecekti. Ancak siyasetçilerin maaş piramidi, olası bir artışa rağmen, birkaç kez sıfır maaş ve enflasyon oranının altında yapılan ayarlamalar nedeniyle büyük ölçüde değer kaybetmişti.| ©DerVirgül

Yayınlama: 01.08.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.