AK | ‘’Öğrenci Başına 200 Euro Acil Yardım Yapılsın’’

Avusturya İşçi Odaları Birliği (AK), acil yardım olarak okul çocuğu başına aile yardımı için tek seferlik 200 Euro ödenmesini talep ediyor. Diğer yandan, Viyana Eyalet psikiyatri, bağımlılık ve uyuşturucu sorunları koordinatörü Ewald Lochner, ‘’Çocuklar ve ergenler giderek ciddi depresif krizler yaşıyor, intihar eğilimi ve yeme bozuklukları da artıyor’’ uyarısında bulundu.

AK | ‘’Öğrenci Başına 200 Euro Acil Yardım Yapılsın’’

Cuma günü Çalışma Odası, pandemideki çocuk ve ergenlerin büyük sorunlarına dikkat çekti ve burada daha fazla destek sağlaması için hükümete acil bir çağrıda bulundu.

AK Başkanı Renate Anderl, uzaktan eğitimin çocuklar için yarattığı eğitim boşluğuna ek olarak, artık ruh sağlığı konusunda da endişeler olduğu konusunda uyardı. “Çocuklarımız iyi durumda değil.

Ebeveynler de artan bir baskı altındadır.’’ Dedi. 

İşçi Odaları Başkanı (Arbeiterkammer) Renate Anderl

AK, Hükümetten Çocuklar ve Gençler İçin Yardım İstiyor

AK, acil yardım olarak, ebeveynleri en azından mali açıdan rahatlatmak için okul çocuğu başına aile yardımı için bir defaya mahsus 200 Euro ödenmesini talep ediyor.

Bunun 240 milyon Euro’ya mal olduğunu söyleyen Anderl, “Çocuklarımız bizim için buna değer olmalı,” dedi. 

Okullar için de daha fazla mali desteğe ihtiyaç olduğunu vurgulayan işçi odları başkanı, okulların sürekli “açma-kapamanın” sona ermesi gerektiğini vurguladı.

Güvenilirlik ve öngörülebilirlik, Korona önlemlerinin kabulü ve yönetimi için çok önemli olduğunu belirten Anderl, kısa süreli duyurular güveni azaltıp aileler ve okullar üzerindeki baskıyı artırdığına dikkat çekti. 

Anderl, Eğitim Bakanı Heinz Faßmann’ı (ÖVP) “temerrüde düşmekle” suçladı.

AK başkanı açıklamasına şöyle devam etti, Anaokulları, okullar ve meslek okulları neredeyse bir yıldır olağanüstü durumda.

Evde eğitim, uzaktan eğitim ve eğitim kilitlemeleri öğretmenlerin, ebeveynlerin ve öğrencilerin sınırlarını zorlamaya başladı. 

Salgın, sadece bir sağlık ve ekonomik krizle değil, aynı zamanda “çocuklarımızı da çok sert vurdu.” Bu nedenle bir eğitim kriziyle karşı karşıyayız.

AK Başkanı, “Çocuklarını evde öğretebilmek için işini bırakan anneleri ve çocuklarının büyük eğitim eksikliğinden korkan ebeveynleri biliyoruz” dedi.

Öte yandan, Viyana Eyalet Veliler Derneği başkanı Karl Dwulit, Pazartesi ve Salı günleri okul açılış saatlerinin testlerle beraber tüm çocuklar için “kaos” olacağını öngörüyor.

Viyana Eyalet psikiyatri, bağımlılık ve uyuşturucu sorunları koordinatörü Ewald Lochner, politikacılara acil bir çağrı yaparak, “Çocuklarımız ve gençlerimiz pek iyi durumda değil’’ dedi.

Hasta sayısındaki artışa dikkat çeken Lochner, çocuklar ve ergenler önemli psikolojik sorunlar yaşamaktadır uyarısında bulundu. 

Lochner, Şimdi harekete geçilmeli ve tedavi kaynaklarını büyük ölçüde artırmalıyız. “Bugün yardım edilmeyenler” yarının zihinsel ve kronik hastalıkları ” olabilirler diye uyardı.

Dramatik olarak, “Bugün, gençler arasında akut psikososyal acil durumlarda ve psikolojik streste önemli bir artış görüyoruz.

Çocuklar ve ergenler giderek ciddi depresif krizler yaşıyor, intihar eğilimi ve yeme bozuklukları da artıyor.

Psikososyal açıdan bakıldığında, tüm güvenlik önlemlerine uyulduğu takdirde, okulların açılması bu gelişmelere karşı koymada önemli bir adımdır değerlendirmesi yaptı. |virgül 

© Bild: virgül 

Yayınlama: 05.02.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.