Aralık ayında değişecek ve planlanan 11 nokta

Aralık ayında yeni tren bağlantıları, güncellenen yıllık vinyetler ve EURO 2024 biletlerinin satışa sunulması gibi çok sayıda değişiklik olacak.

Aralık ayında değişecek ve planlanan 11 nokta

Aralık ayı sadece yılın sonuna işaret etmekle kalmıyor, aynı zamanda Avusturya ve ötesindeki insanların günlük yaşamlarını etkileyebilecek çok sayıda değişikliği de beraberinde getiriyor. Bu değişiklikler, güncellenmiş toplu taşıma tarifelerinden şarap etiketlerine yönelik yeni düzenlemelere kadar uzanıyor.

• Avusturya Federal Demir Yolları [ÖBB] ve Westbahn zaman çizelgesi değişiklikleri: 10 Aralık itibariyle Avrupa genelinde toplu taşıma tarifeleri güncellenecek. Westbahn tarifesini genişletiyor ve Vorarlberg’den Viyana’ya günlük bir bağlantı sunuyor. Aynı zamanda ÖBB, Viyana – Hamburg ve Innsbruck – Hamburg hatlarında yeni nesil Nightjet adlı yeni gece treni hizmetini tanıtıyor.

• Google hesap güncellemeleri: 1 Aralık’tan itibaren Google, güvenliği artırmak amacıyla iki yıldan uzun süredir kullanılmayan etkin olmayan hesapları silmeyi planlıyor.

• Bazı Battlefield oyunları için çevrimdışı mod: EA oyunları “Battlefield 1943” ve “Battlefield: Bad Company 1 + 2”, çevrimiçi hizmetler kapatılacağı için bu tarihten itibaren yalnızca çevrimdışı olarak oynanabileceğinden, oyuncular takvimlerinde 8 Aralık’ı işaretlemelidir.

• Şarap ve köpüklü şarap için yeni etiketleme düzenlemeleri: Şarap ve köpüklü şarap etiketlerinde besin değerleri, içerikler ve alerjenlerin belirtilmesini zorunlu hale getiren yeni bir AB düzenlemesi 8 Aralık’ta yürürlüğe giriyor.

• Futbol Euro biletleri: Almanya’daki 2024 Avrupa Şampiyonası için ilk tur bilet tahsisini kaçıran futbolseverler, Aralık ayında 2024 Avrupa Şampiyonası kura çekiminden sonra (2 Aralık) ikinci bir şans elde edecekler. ÖFB takımını EURO 2024’te görmek isteyen herkes için iyi bir fırsat.

• Noel postası için son tarihler: Austrian Post Noel postası için son tarihleri açıkladı. Hediyelerinizin zamanında ulaşmasını sağlamak için yurt içi paketlerin 19 Aralık’a kadar, mektupların ise 20 Aralık’a kadar gönderilmesi gerekiyor.

• Helene Fischer Show geri dönüyor: Üç yıl aradan sonra geri dönen “Helene Fischer Show” 1 ve 2 Aralık tarihlerinde Düsseldorf’ta kaydedilecek. Program 25 Aralık günü saat 20:15’te ORF kanalında yayınlanacaktır.

• Kayak sezonunun başlangıcı: Birçok kış sporu merkezi yeni sezona 1 Aralık’ta başlıyor: Örneğin Damüls-Mellau 8 Aralık 2023’te günlük operasyonlara başlarken, Lech’te sezon 1 Aralık’ta “Wedel/Sun Ski Weeks” ile başlıyor.

• 2024 yıllık vinyeti: 2024 yılı için yeni güneş sarısı yıllık vinyet 1 Aralık’tan itibaren dijital olarak ya da geleneksel “Pickerl” olarak satışa sunulacaktır. Otomobiller için fiyat 96,40 Euro iken, motosiklet sürücüleri 38,20 Euro ödemek zorundadır. Bir günlük vinyet de 8.60 Euro karşılığında temin edilebilecek. Mevcut mor vinyet 31 Ocak 2024 tarihine kadar geçerli olacak.

• İsviçre’de e-vinyet: İsviçre’de çevrimiçi olarak kaydedilecek ve plakaya bağlanacak dijital bir vinyet tanıtılacak. Bu yenilik, değiştirilebilir plakalara sahip birden fazla araç sahibi ve yeni bir araç satın alanlar için avantajlar sunarken, yapışkan vinyetlerin önceki sistemi bir seçenek olarak kalmaya devam ediyor.

• Pfänderbahn: Operasyon müdürü Berthold Martan ve Pfänderbahn ekibinin harici uzmanlarla birlikte yürüttüğü 31 günlük revizyon çalışmasının ardından, popüler teleferik 7 Aralık 2023 tarihinde yeniden faaliyete geçecek.| ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 29.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.