Arbeiterkammer Başkanı vefasız çıktı

1964 yılında Türkiye’yle yapılan antlaşma sonucu Avusturya’ya gelen işçiler bu yılın mayıs ayında 60 yılı doldurmuş olacak. 60. Yıl vesilesiyle yapılacak olan etkinliklere destek vermesi istenen, İşçi Odaları [AK] başkanı Renate Anderl, bu teklife olumsuz yanıt verdi.

Arbeiterkammer Başkanı vefasız çıktı

Türkiye’den Avusturya’ya göçün 60. Yılı vesilesiyle bir çok kurum çeşitli etkinlikler düzenlemek için hazırlıklarına devam ediyor.

60. yıl dönünü kapsamında çalışmalar yürüten Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı [YTB] ve T.C. Viyana Büyükelçiliği’nin yanı sıra çeşitli yerel dernekler, dini cemaatlerde ve sivil toplum kuruluşları da birtakım çalışmalar yürütüyor.

Der Virgül bünyesinde Adem Hüyük tarafından çekimleri halen devam eden “Viyana’daki Türk Restoranlar Tarihi” adlı belgesel film çalışmasında da göçün işleneceği söylendi.

| Viyana’da Türk restoranlar tarihi belgeseli / Fragman

Göç edilen yurttan ses yok!

Türkiye’den göç edenlerin çocukları ve torunlarının 60. Yıl etkinlikleri yapmaya çalışmasının, Avusturyalı kurumlardan bir karşılık görmemesi, vefasızlık olarak değerlendirildi.

60. yıl vesilesiyle en etkili etkinlikler yapmaya hazırlanan organizasyonun sorumlularından Virgül’ün edindiği bilgilere göre, etkinliği düzenleyecek kurum, İşçi Odaları Birliği Arbeiterkammer [AK] Başkanı Renate Anderl ile diyaloğa geçtiklerini ve etkinliklere destek konusunda kayıtsız kaldıklarını belirtti. AK Başkanı, “biz kendimiz konu dahilinde etkinlik yapacağız” dediği belirtildi.

AK Başkanının “biz kendimiz etkinlik yapacağız” sözünün takipçisi olacağız. Umarız, 1964’te gelemeye başlayan ve AK’ya üye olan işçiler unutulmaz… | ©DerVirgül

Yayınlama: 06.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.