Avusturya Başbakanı sosyal yardımların azaltılmasını istiyor!

Avusturya Şansölyesi Karl Nehammer, genel seçimlerin normal takviminde yapılması yönünde bir açıklama yaparken, sosyal yardımların azaltılmasını istediğini açıkladı.

Avusturya Başbakanı sosyal yardımların azaltılmasını istiyor!

Pazar günü devlet televizyonu ORF’nin “Pressestunde” programında konuşan Federal Şansölye Karl Nehammer (ÖVP) ilkbaharda yeni seçimlerin yapılması konusunda, hükümetin bir koalisyon ile oluşturulduğunu hatırlatarak, Yeşiller partisinin de destekleyeceği bir kararla seçimlerin ilgili tarihte yapılacağını belirtti.

Başbakan, göçmenlere yapılan sosyal yardımların azarlatılmasını gerektiğini savunarak, mültecilerden yapılacak tasarrufu, farklı alanlarda kullanılacağı belirterek, seçim yatırımı yaptığını ilan etti. Ancak başbakan ayrıntı vermeden, göçmenlerin hangi haklardan yasal olarak mahrum bırakılacağı konusunda bir bilgi vermedi.

Nehammer tekrardan, Herbert Kickl liderliğindeki bir FPÖ ile koalisyonu reddetti ve Kickl’i aşırı sağcı olarak nitelendirdi. FPÖ ise Nehammer’in Kickl’den korktuğunu söyleyerek karşılık verdi.

Nehammer AB seçimleri için yüzdelik bir rakam vermedi ancak hedefinin birinci gelmek olduğunu belirtti. AB karşılaştırmasında araştırma kotası konusunda da benzer bir durum söz konusudur.

Yeşiller ve ÖVP arasında İklim Koruma Yasası konusunda hala görüş ayrılıkları var. Yeşiller somut azaltım hedefleri talep ederken Nehammer, her ne kadar ilerleme kaydedilmiş olsa da yasayı sembolik ve abartılı buluyor.

Voglauer emisyonların azaltılmasına yönelik bir yol izlenmemiş olmasından üzüntü duyduğunu ancak bunun için mücadele etmeye devam etme kararlılığını vurguladı.

Nehammer, üst düzey pozisyonlara atamalara ilişkin mevcut düzenlemeleri eleştirdi ve değişiklikten yana olduğunu belirtti.| ©DerVirgül

Yayınlama: 29.01.2024
Düzenleme: 29.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.