Avusturya Emniyeti, polis kadrosunda rütbeli kadın oranını artırmak istiyor

Kolluk güçlerinde kadın sayısının arttığını bildiren İçişleri Bakanlığı, özellikle liderlik pozisyonlarındaki kadınların oranının 2030 yılına kadar yüzde 25’e çıkarılması planlanıyor dedi.

Avusturya Emniyeti, polis kadrosunda rütbeli kadın oranını artırmak istiyor

İçişleri Bakanı Gerhard Karner (ÖVP) ve Kärnten Eyaleti Polis Müdürü Michaela Kohlweiß, bu hedefi Pazartesi günü İçişleri Bakanlığı’nda düzenlenen ortak basın toplantısında duyurdu. Şu ana kadar İçişleri Bakanlığı ve polis teşkilatında liderlik pozisyonlarında yer alan kadınların oranı yalnızca yüzde 11’dir.

Polisteki kadınların oranı yıllar geçtikçe önemli ölçüde arttı

Son yıllarda polis teşkilatında kadınların oranı önemli ölçüde arttı. Bilgilendirilmiş personelin yüzde 24’ten fazlası kadındır ve güvenlik idaresinde bu rakam yüzde 58’dir. Genel olarak polis teşkilatında kadınların oranı yüzde 30,6. Temel eğitimde kadınların oranı yüzde 38 ile daha da yüksek. Karner, “Bu, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” ancak bunun henüz yönetim fonksiyonlarına yansımadığını söyledi. Bu nedenle “hala yapılacak çok şey var”.

İçişleri Bakanlığı’nda şu anda tek bir daire başkanı yok, tek bir grup lideri var. Dokuz eyalet polis teşkilatından yalnızca Kärnten’de Kohlweiß’in bulunduğu polis teşkilatının başında bir kadın bulunuyor. 900’ü aşkın polis karakolunun yalnızca 46’sının başında kadınlar var. Kohlweiß, bir buçuk yıl önce kendi liderliğinde kurulan bir çalışma grubunun ilk ara raporunu sunarken, “31 Ocak 2023 itibarıyla yönetim pozisyonlarındaki kadınların oranı yalnızca yüzde on birdi” dedi.

Liderlik pozisyonlarında daha fazla kadına yönelik öneriler

Çalışma grubu, yönetim pozisyonlarında kadın oranının düşük olmasının nedenlerini, diğer şeylerin yanı sıra, muhafazakar cinsiyet rolleri, basmakalıp fikirler, erkek dernekleri ve resmi olmayan ağlar, rol modellerinin eksikliği, kadınlar arasındaki özgüven eksikliği ve iş ve aile ya da özel yaşam arasındaki zor denge.

Çalışma grubu şu anda otoriteye 42 öneri sundu. Bunlar, örneğin mentorluk programları, kadınları işe almaya yönelik kampanyalar, atama komitelerinde eşit temsil, doğum izni sırasında daha fazla katılım ve işgücüne yeniden girerken destek veya daha sonraki kariyerlerin teşviki gibi önerilerde bulunuyor. İçişleri Bakanı’nın açıkladığı gibi, İçişleri Bakanlığı’nda konuyla özel olarak ilgilenecek yeni bir “Kadın Kariyeri” dairesi de oluşturulacak. Çalışma grubu aynı zamanda bir tür kontrol fonksiyonu olarak düzenli aralıklarla toplanmaya devam etmelidir.

Kärnten eyaleti polis şefi, çabaları haklı çıkararak, binlerce araştırma ve yayının liderlik pozisyonlarında daha yüksek oranda kadın olmasının olumlu etkileri olduğunu gösterdiğini söyledi. Şirketler daha başarılı olur, çalışan memnuniyeti artar, yaratıcılık ve yenilikçilik fayda sağlar dedi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 19.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.