Avusturya Filistinlilere yardım fonunu yeniden serbest bıraktı

Filistinlilere yönelik yardım projeleri için yakın zamanda askıya alınan ödemeler artık serbest bırakılacak.

Avusturya Filistinlilere yardım fonunu yeniden serbest bıraktı

Dışişleri Bakanlığı bunu perşembe günü bir basın açıklamasıyla duyurdu. Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği saldırının ardından Avusturya, toplam değeri 17,5 milyon Euro olan dokuz EZA projesinin fonlarını dondurmuştu.

Bakanlık, “Bu incelemenin amacı, Avusturya vergi parasının bir kuruşunun bile Hamas’a gitmemesini veya İsrail karşıtı veya Yahudi karşıtı propaganda için kullanılmamasını sağlamaktı” dedi.

İnceleme sonucu: “ADA tarafından finanse edilen Avusturya EZA projelerinin terörizmi finanse etmek veya teşvik etmek veya Yahudi karşıtı içeriği yaymak için kötüye kullanıldığına dair hiçbir kanıt yok.”

Kadınların işgücü piyasasına katılımını artırmaya yönelik bir projeyi hayata geçiren yerel bir STK, 7 Ekim’in ardından İsrail karşıtı bir bildiriye imza attı. Bir basın açıklamasında, “Temelde kusursuz işler yapan STK elbette artık bizim için ortak olamaz” dedi. Bu kuruluşla artık herhangi bir işbirliği yapılmayacaktır.

Dışişleri Bakanlığı, Filistinli İslamcıların İsrail’de 1.200 kişiyi vahşice öldürdüğü ve yaklaşık 240 kişiyi Gazze Şeridi’ne kaçırdığı Hamas saldırısını, “Antisemitizmle mücadelede gelecekte daha da katı kriterlerin uygulanması” için bir fırsat olarak değerlendirdi.”

Bu amaçla beş prensip geliştirilmiştir. Bunlar, örneğin, Avusturya Kalkınma İşbirliği (EZA) proje ortaklarının alt fon sağlayıcılarını açıklama yükümlülüğünü veya Yahudi karşıtı açıklama veya eylemlerin projenin derhal sonlandırılmasına yol açabileceği koşulunu içerir.

Dışişleri Bakanlığı, “Bu beş ilkenin sıkı bir şekilde dikkate alınmasıyla Avusturya, Filistinli sivil nüfusu desteklemeye devam edecektir” dedi.

Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg (ÖVP), “İnceleme süreci, mevcut mekanizmaların temelde çalıştığını gösterdi” dedi. “Bununla birlikte, Avusturya EZA çerçevesinde Filistin halkına olan bağlılığımızın terörizm, aşırıcılık ve Yahudi karşıtlığına karşı tavizsiz mücadelemizle uyumlu olmasını gelecekte de sağlamaya devam edeceğiz. Hedefim, hoşgörüsüzlüğe sıfır tolerans ” diye konuştu. | ©DerVirgül

Yayınlama: 07.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.