Avusturya Medyası: ‘’Türkiye Mültecilere Kapıları Kış Aylarında Açacak’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Suriyeli mültecilere kapıları açacakları tehdidini yinelemesi üzerine, Avusturya’da, kış aylarında kapıların açılmasıyla, AB sınır kapılarında dramatik görüntüler oluşturularak, siyasetçilerin üzerinde ağır baskı oluşturulmak istenmektedir dendi.

Avusturya Medyası: ‘’Türkiye Mültecilere Kapıları Kış Aylarında Açacak’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Avrupa’ya, güvenli bölge planına destek verilmezse Suriyeli mültecilere kapıları açacakları tehdidini yinelemesi üzerine, Avusturya Özgürlük Parti (FPÖ) Grup Başkanı ve eski içişleri bakanı Herbert Kickl, Avrupa Birliği kasasında Erdoğan’a bir sent bile verilmemelidir artık diyerek, Erdoğan’ın anladı dilden konuşulması gerektiğini söyledi.

Avusturya medyasında çıkan haberlere göre, Erdoğan’ın mültecileri Aralık ayında gönderebileceği söylendi.

Yapılan değerlendirmelerde, yılın en soğuk aylarında yardım arayan göçmenlerin Avrupa yoluna düşeceği, soğuk hava koşullarından kaynaklı oluşacak insani durumların, daha sonra siyasetçileri büyük baskı altına alacağı planlanmaktadır. Hırvatistan ve Avusturya sınırlarında yaşanacak trajik televizyon görüntüleri üretecekler dendi.

Kickl Sert Önlemler Talep Ediyor

FPÖ Grup Başkanı Herbert Kickl, yaptığı bir açıklamada,  Türkiye tehdidine belirleyici bir tepki çağrısında bulunuyor.

“Gerçek bir savunma için hazırlanmalıyız. Bu aynı zamanda doğrudan devlet sınırına yasadışı girişi engellemek için sert tedbirler alma istekliliğini de içeriyor.

Eski İçişleri Bakanı, bakanlığı döneminde konu kapsamında yaptığı planlamayı kaldıran geçici hükümeti eleştirdi.

Kickl, 2015’teki gibi benzer bir mülteci krizine karşı uyardı. “Bu hazırlığı işaret etmezsek (sert önlemler için), o zaman hızlı bir şekilde tekrar 2015/2016 dramatik koşulların tekrar yaşanacağını söyledi. Göçmenleri dostane bir şekilde selamlama, onlardan binlerce iltica prosedürüne kaydolmalarını ve başlamalarını istemek bir seçenek değildir.

Hükümeti, Balkan ülkeleriyle sınırda baskı yapmak için derhal Balkan ülkeleri ile işbirliği konferansı çağrısı yapma çağrısında bulundu. 

Ayrıca, Kickl ayrıca Türkiye ile AB üyelik müzakerelerine derhal son verilmesi çağrısında da bulunuyor./virgül.at

Yayınlama: 27.10.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.