Avusturya medyasında Türkiye seçimleri

31 Mart yerel seçimlerinin galibi ana muhalefet partisi CHP oldu. Türkiye genelinde oylarını artırarak yüzde 37’nin üzerine çıkaran CHP, İstanbul ve Ankara’da açık farkla kazandı. Peki bu sonuçlar, Avusturya medyasında nasıl yer aldı?

Avusturya medyasında Türkiye seçimleri

Türkiye, bu kez yerel yöneticilerini seçmek için 10 ayın ardından yeniden sandık başına gitti. Resmi olmayan ilk sonuçlara göre Ankara ve İstanbul’da CHP’nin adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş açık farkla kazanırken AKP’nin kalesi olarak görünen pek çok şehir de muhalefete geçti.

Avusturya’nın en saygın gazeteleri, Türkiye seçimlerini sandıkların açılması ve oyların dağılımıyla birlikte sayfalarına taşıdı.

Kurier

“Starke Verluste bei Türkei-Wahlen: Erdogan vor Schlappe in Istanbul und Ankara” başlığında seçimleri sayfasına taşıyan Kurier gazetesi: “Türkiye seçimlerinde ağır kayıplar: Erdoğan İstanbul ve Ankara’da yenilgiyle karşı karşıya”

“İlk resmi olmayan sonuçlar, AKP’nin ülke çapında oy kaybına uğradığını gösteriyor. Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük kentlerde merkez sol muhalefet önde” ifadesine yer verdi.

Die Presse

„Tektonische Verschiebung“: Kommunalwahl endet für Erdoğan in einem Debakel başlığında seçimleri sayfasına taşıyan Die Presse gazetesi: “Tektonik değişim”: “Yerel seçimler Erdoğan açısından fiyaskoyla sonuçlandı.”

“20 yılı aşkın süredir ilk kez muhalefet iktidardaki AKP’den daha güçlü. Erdoğan büyük ve önemli şehirleri yeniden ele geçiremedi. Her bakımdan çok güvenilir olan Anadolu’da bile AKP acı kayıplar verdi.”

Der Standard

“Kommunalwahlen in Türkei: Opposition liegt in Istanbul und Ankara vorne” başlığında seçimleri sayfasına taşıyan Der Standard gazetesi: “Türkiye’de yerel seçimler: İstanbul ve Ankara’da muhalefet önde”

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki AKP’nin ülke genelinde oy kaybı yaşadı.”

Der Standard gazetesi: “Devlet medyasında yer alan haberlere göre, Türkiye’de Pazar günü yapılan yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’daki görevdeki muhalefet adayları lehine bir eğilim ortaya çıktı. Oyların yüzde 71’e yakını sayıldıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 50,4 oy alırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteklediği en büyük rakibi Murat Kurum ise yüzde 40,9 oy aldı. Muhalefete bağlı haber ajansı Anka, oyların yarısından fazlasını sayan İmamoğlu’nu yüzde 57 civarında gördü. Ankara’da oyların yüzde 46,4’ünün sayılmasının ardından Belediye Başkanı Mansur Yavaş yüzde 58,6 oy aldı. Erdoğan’ın iktidar partisi AKP’nin adayı ise yalnızca yüzde 33,5 oy aldı. Merkez soldaki CHP partisinin liman kenti İzmir’de de galip gelmesi bekleniyor.” | ©DerVirgül

Yayınlama: 31.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.