Avusturya parlamentosunda Filistin yanlısı gösteri

Avusturya parlamentosunda İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 75’inci yıldönümü kutlamaları Yahudi, Filistin yanlısı aktivistler tarafından protestolarla kesildi. İşte o görüntüler.

Avusturya parlamentosunda Filistin yanlısı gösteri

Parlamento, pazartesi akşamı BM Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi’nin imzalanmasının 75. yıldönümünü kutladı. İnsan hakları alanındaki kilometre taşları ve başarıların yanı sıra geleceğe yönelik zorluklar ve gelişmeler tartışıldı. Ancak görüşme bir protesto nedeniyle kesintiye uğradı.

| Haberin videosu 

 

Kendileri de Yahudi ve İsrail Yahudisi olan Filistin yanlısı aktivistler, “Soykırımı durdurun” ve “ateşkes, hemen” sloganları attılar.

Aktivistler ayrıca Filistin bayrakları açarak locadan broşürler attı. Locanın üzerine ateşkes ve “Yahudiler soykırıma karşı” talepleriyle pankartlar astılar. Parlamentoyu, “Siz suç ortağısınız” diye suçladılar.

Ulusal Konsey Başkanı Wolfgang Sobotka (ÖVP) “Utanmalısın” diye yanıt verdi.

Ulusal Konsey Başkanı, “Hamas terör rejiminin yaptığı ciddi bir insan hakları ihlalidir, suiistimal edilen bir savaş hukukudur” dedi.

Birkaç dakika sonra aktivistler parlamentonun dışına çıkarıldı.

“Bu bizim adımıza değil”

“Bizim Adımıza Değil Viyana” Yahudi grubunun aktivisti Dalia Sarig-Fellner, protestonun amacının “Gazze’de çoğu çocuk olmak üzere on binlerce insanın nasıl öldürüldüğüne” dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Avusturya hükümetinin BM kararlarına rağmen hemen ateşkese karşı oy kullandığını belirttiler. PULS 24 röportajındaki aktivist, “Bu bizim adımıza değil” dedi. Onlar bir grup Yahudi ve İsrailli Yahudi ve “sessiz kalmak istemedik.” Sarig-Fellner, “Holokost’un bu suçları meşrulaştırmak için kullanılmasının tamamen saçma ve korkunç” olduğuna inanıyor.

Wolfgang Sobotka’nın tepkisi konusunda net bir tutumu var. “Yahudi bir kadına ‘Yazıklar olsun’ diye bağırmasını inanılmaz buluyorum. Benim utanacak bir şeyim yok, kendisinin hiçbir şey yapmamasından, bu hükümetin suç ortağı olmasından utanması lazım” diye konuştu. | ©DerVirgül

Yayınlama: 15.01.2024
Düzenleme: 15.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.