Avusturya vergi dairesi yanlışlıkla ödediği 500 Euro’yu on binlerce insandan geri istiyor

Maliye Bakanlığı, yanlışlıkla iki defa ödediği yardım parsını geri istiyor. On binlerce kişi 500 Euro’yu geri ödeme yapmak zorunda. İşçi Odaları’na [AK] göre, bakanlığın parayı geri istemesi yasal…

Avusturya vergi dairesi yanlışlıkla ödediği 500 Euro’yu on binlerce insandan geri istiyor

Vergi dairesinden 500 Euro’ya varan tutarda bir tazminat talebi şu anda on binlerce davada karışıklığa neden oluyor. Özellikle emeklilere yönelik geçim yardımı geçen yıl iki kez ödendi.

Çoğu durumda, 500 Euro’ya kadar yaşam maliyeti yardımı 2022’de iki kez ödendi. Vergi dairesi şimdi etkilenenlerden parayı geri talep ediyor. Emeklilere konuyla ilgili bilgi gönderildi.

İşçi Odaları Birliği’nden [AK] yardım isteyen çok sayıda çağrı olduğu söylenirken, AK’ya göre Maliye Bakanlığının talebi yasaldır. Toplamda on binlerce emeklinin etkilendiği söyleniyor.

Eylül 2022’de, bir yardım önlemi olarak Avusturya genelinde 500 Euro’ya kadar enflasyonla mücadele ikramiyesi ve yaşam maliyeti tazminatı ödendi. Özellikle, aylık net emekli maaşının 1.139 Euro (brüt 1.200 Euro) ile 1.566 Euro (brüt 1.800 Euro) arasında olması durumunda emekliler, 500 Euro’luk enflasyonla mücadele ikramiyesinin tamamını aldı. | ©DerVirgül

Yayınlama: 02.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.