Avusturya’da çalışanlara 1.000 Euro vergi ikramiyesi…

Avusturya Şansölyesi Karl Nehammer [ÖVP], entegrasyon kapsamında sosyal yardımları sıkılaştırmanın yanı sıra yüksek başarı gösterenleri ise “Avusturya vatandaşlığına” geçişi mümkün kılan “Avusturya Planı”nı sundu.

Avusturya’da çalışanlara 1.000 Euro vergi ikramiyesi…

Nehammer’in “Avusturya Planı”nda önerdiği önlemler arasında tam zamanlı çalışanlar için yıllık 1.000 Euro vergi ikramiyesi de yer alıyor.

Sosyal yardım alanların toplum hizmeti yapması zorunlu kılınmalıdır.

Nehammer ayrıca bir kültür akademisi kurmayı ve yeni bir ulusal stadyum inşa etmeyi planlıyor.

“Avusturya Planı”nın pek çok içeriği Nehammer’in konuşmasından önce zaten biliniyordu.

Daha geçen Mart ayında Nehammer, “Ulusun Geleceği Üzerine Konuşması”nda 2030’a ilişkin fikirlerini sundu ve daha sonra “Avusturya Planı” uzmanlar, hükümet ve parti üyelerinin yanı sıra diğerlerinin katılımıyla geliştirildi.

Nehammer, “Avusturya planında” “önce Avrupa”ya odaklanıyor

Nehammer’in planında performans kavramına geniş bir yer var: Dört yıl süren küresel krizden sonra Nehammer, sosyal piyasa ekonomisine geri dönmek istiyor. Karşılığında ise ekonomiye daha az bürokrasi, düzenleme ve daha güçlü bir sermaye piyasası vaat ediyor.

Yabancı vasıflı işçiler daha kolay ülkeye gelebilmeli ve turizmdeki iş piyasası üçüncü ülke vatandaşlarına açılmalıdır.

Nehammer’in planı, “yüksek performans gösterenleri” ödüllendirmek için “çalışan orta sınıf için” vergi kesintileri, ücret dışı işgücü maliyetlerinde yıllık yüzde 0,5 puanlık bir azalma ve vergiden muaf fazla mesai çağrısında bulunuyor.

Yıllık geliri 67.000 ila 99.000 Euro arasında olan yüksek gelirlilere uygulanan yüzde 48’lik vergi oranı kaldırılacak.

Aynı zamanda işsizlik yardımlarının ikame oranı yüzde 55’ten yüzde 50’ye düşürülmeli ve yarı zamanlı çalışma yasaklanmalıdır.

Sosyal yardım alan ve çalışabilecek durumda olan herkesin topluma hizmet çalışması yapması gerekir.

Sosyal yardımlar yalnızca beş yıllık yasal ikametten sonra mümkün olacak ve bu durumda nakit olarak değil, yalnızca ayni [eşya] yardım olarak sunulmalıdır.

Nehammer entegrasyonun daha da sıkılaştırılmasına güveniyor

Genel olarak ÖVP, entegrasyon konusunda üslubunu daha da sertleştiriyor: “Avusturya’da yaşamak istiyorsanız, değerlerimize göre yaşamalısınız” ve “Avusturya Planı”nda “Entegrasyon uyum demektir” ifadesi yer alıyor: Diğer hususların yanı sıra, yurtdışındaki sınır dışı etme ve işleme merkezleri ile kısıtlayıcı göç yasasını ve maliyetleri karşılamak için girişte değerli eşyalara el konulmasını içermektedir. Yasal oturma iznine sahip olmayan herkes, yalnızca varoluşları için gerekli olan ayni yardımlardan yararlanmalıdır; eğer kendi ülkelerinde tatildeyseler, sığınma hakları sürekli olarak geri çekilmelidir.| ©Der Virgül

Yayınlama: 26.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.