Avusturya’da hava sıcaklıkları düşüyor

Geçtiğimiz günlerde yaşanan yüksek sıcaklıkların ardından bu hafta soğuk hava bekleniyor.

Avusturya’da hava sıcaklıkları düşüyor

Yaz sıcakları şimdilik bitti. Soğuk cepheyle birlikte hafta başında hava önemli ölçüde değişiyor. Geosfer Avusturya, pazartesi günü batıdan yoğun bulutların geleceğini, giderek daha fazla yağmur ve bazen de şiddetli sağanak yağış getireceğini duyurdu. Yağış, huş ve dişbudak polenlerine tepki gösteren alerjisi olanlar için önemli bir rahatlama sağlıyor.

Soğuk hava pazartesiden itibaren yaz nisan ayına son verecek

Pazartesi günü, özellikle Salzburg’dan doğuya doğru gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Erken sıcaklıklar genellikle sekiz ila 16 derece arasında, batıdan güneydoğuya doğru günlük maksimum sıcaklıklar 16 ila 28 derece bekleniyor.

Salı günü gökyüzü bulutlu ve sağanak yağış devam ediyor ve erken sıcaklıklar: 3 ila 10 derece, günlük en yüksek sıcaklıklar 8 ila 14 dereceye ulaşacak.

Çarşamba günü akşam saatlerine kadar yurdun büyük bölümünde yoğun bulutlar hakim olacak. Bulutlu, yağmurlu ve sağanak yağmur, özellikle Alplerin kuzey yakası boyunca Vorarlberg’den Yukarı Avusturya ve Batı Aşağı Avusturya’ya kadar 800 ila 1.200 metre arası kar sınırıyla birlikte yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Maksimum günlük sıcaklıklar altı ila 14 derece olması bekleniyor.

Perşembe günü Doğu Alp bölgesinin tamamında çok sayıda yoğun buluta neden olacak ve bu durum aynı zamanda 600 ila 1.200 metre arasında kar yağışı sınırıyla tekrarlanan sağanak yağmurları da beraberinde getirecek. Maksimum günlük sıcaklıklar 4 ila 13 derece arası.

Avusturya Cuma günü alçak basınç girdabının ve kuzey Avrupa’dan gelen soğuk hava kütlelerinin etkisi altında kalacak. Erken sıcaklıklar eksi bir ila artı üç derece arasında olacak. Gün içinde 9 ila 14 dereceye ulaşması tahmin ediliyor. | ©DerVirgül

Yayınlama: 15.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.