Avusturya’da her altı kişiye bir ruhsatlı silah düşüyor

8,956 milyon nüfusa sahip Avusturya’da, 1,43 milyon kayıtlı silah olduğu belirtildi.

Avusturya’da her altı kişiye bir ruhsatlı silah düşüyor

Avusturya’da sivil ruhsata tabi silah sayısı 1,43 milyona yükseldiği belirtildi. İçişleri Bakanlığı’na göre, bunların 508.144’ü B kategorisine ait. [B kategoriye tabancalar dahildir.]

Yapılan araştırma, Avusturya’da silahların güvenli bir şekilde saklanmasının çoğu zaman söz konusu olmadığını ortaya koydu.

Salı günü Viyana’da sunulan bir saha araştırmasına göre, ankete katılanların yaklaşık yüzde 20’si silahlarını geleneksel dolaplarda, yüzde dördü sadece başucu dolaplarında ve yüzde sekizi de çalışma masalarında saklıyor.

Araştırmaya göre, tüm silah sahibi olanların yüzde 57’si silah kasası veya silah dolabı kullanmakta. Ankete katılanların neredeyse yarısı (yüzde 49) genellikle bir kasa kullandıklarını da belirti. Yüzde 11’i duvarda bir silah tutucu kullandığını belirtmiş, yüzde 13’ünün silahı başka bir kişi tarafından saklanmakta ya da başka bir evde muhafaza edilmektedir.

Katılımcıların yüzde 26’sı “aileyi ve evi korumak” için bir silaha sahip

Araştırmaya katılan 1.620 kişinin yaklaşık yüzde 26’sının silah sahibi olmalarının temel nedeninin “aile ve evi korumak” olduğunu belirtti.

Avusturya’da silahların güvenli depolanması yasalarla yeterince tanımlanmamıştır

Silahların güvenli bir şekilde saklanmasının yasalarla yeterince tanımlanmamış olması eleştirildi. Örneğin, silahların saklanacağı kutu ya da kasalar için belirli bir dayanıklılık sınıfı öngörülmemiştir. Uzmanlar, “Belirsiz şartnameler nedeniyle, birileri basit bir teneke kutuyu yetkisiz erişime karşı yeterli bir koruyucu önlem olarak görürse şaşırmamalıyız” dedi.

Bu çerçevede, silah sahiplerinin Avusturya Güvenlik Şirketleri Birliği [VSÖ] tarafından hazırlanan yeni yönergeleri takip etmeleri önerildi. Bu kılavuzlar, doğru koruyucu kabın bulunması ve yasalara uygun olarak kullanılması için tavsiyeler sunmaktadır.| ©DerVirgül

Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 21.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.