Avusturya’da ikinci tur seçimlerinde 67726 kişi oy kullandı

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için oy kullanma işlemleri çarşamba günü saat 22:00’da sona erdi. Avusturya’da kullanılan oyların sonucunda dostluk kazandı.

Avusturya’da ikinci tur seçimlerinde 67726 kişi oy kullandı

Avusturya’da Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi [2.Tur] çarşamba günü yerel saatte 22:00’da sona erdi.

115,074 seçmenin yaşadığı Avusturya’da 2023 [1.tur] Oy Kullanan Seçmen Sayısı: 62.338 olurken, [2.tur] seçimlerinde bu rakam 67726’a yükseldi. [Gümrük oyları hariç]

Ülkede oy kullanma oranı; yüzde 60,47 olarak belirlendi.

20 Mayıs ila 24 Mayıs tarihlerinde arasında yapılan ikinci tur seçim sonuçlarını açıklayan Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, seçim sürecini sandık başında başarıyla yürüten görevlilere ve siyasi parti temsilcilerine teşekkür etti. Ceyhun ayrıca, seçimlerin yapılmasında her türlü kolaylığı sağlayan Avusturya Başbakanı ve İçişleri Bakanına ’da teşekkürlerini iletti.

Öte yandan, Viyana Başkonsolosu Cafer Mert Özmert oy pusulalarının gece yarısı yola çıkılarak, Almanya’nın Münih kentinde Türkiye’den gelecek olan YSK temsilcilerine teslim edileceğini belirterek, aynı vazifeyi Salzburg ve Bregenz başkonsolosluklarında yerine getireceğini söyledi.

Zihinlerde kalacak fotoğraf karesi

Oy kullanma işlemlerinin sona ermesi ve son oy pusulalarının sayılmasından sonra, sandık görevlilerinin birbirlerine sarılması, seçimlerin yeni dostluklar kurulmasına vesile olduğunu gösterdi.

Tüm siyasi partilerden sandık görevlilerinin bir araya gelerek fotoğraf çektirmesi, Avusturya seçimlerinden geriye kalan en kıymetli anı olarak kayıtlara geçti. | ©DerVirgül

Yayınlama: 25.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.