Avusturya’da kar kaosu | Yollardaki durum hafifliyor

Kar yağışının sona ermesinin ardından pazar gecesi Avusturya’da yollarda trafik durumu bir miktar sakinleşti. ÖBB’ye göre tren trafiği uzun süre etkilenecek. Zorunlu olmayan seyahatlerin ertelenmesi tavsiye edildi. Çığ tehlikesi de yüksek.

Avusturya’da kar kaosu | Yollardaki durum hafifliyor

Salzburg ile Yukarı Avusturya arasındaki sınırdaki B154 veya Innsbruck bölgesindeki A12 otoyolu gibi, devrilen ağaçlar nedeniyle sabah saatlerinde birçok yol kapanması hâlâ devam ediyordu.

Viyana’nın dış çevre otoyolu yeniden açıldı

ÖAMTC, Avusturya genelinde çok sayıda yolun kapatıldığını doğruladı. Ancak gece meydana gelen kazaların sayısı normal aralıkta kaldı. Bazı araçların hava şartlarına uygun donanıma sahip olmaması ve sıkışıp kalması nedeniyle araç arızaları sıklıkla meydana geldi. Cumartesi günü birkaç saat boyunca her iki yönde kapatılan Viyana dış çevre otoyolu A21 artık yeniden trafiğe açıldı.

Salzburg eyaletindeki Pinzgauer Straße (B311), pazar sabahı Brandlhof bölgesinde meydana gelen çığ nedeniyle Saalfelden ile Weißbach arası yaklaşık bir saat süreyle kapatıldı. Karla kaplı ağaçların oluşturduğu tehlikeyi analiz etmek amacıyla Grossarl’da keşif uçuşu yapılması planlanıyor. Helikopterin rotorlarının yarattığı rüzgarın yardımıyla ağaçlardaki kar kaldırılmaya çalışılıyor.

Kar kaosu demiryolu gecikmelerine neden olmaya devam ediyor

Bavyera’da hava koşullarının daha rahat olmasına rağmen pazar günü erken saatlerde Münih Merkez İstasyonu’nda hâlâ tren trafiği yoktu. Avusturya’dan Bavyera’nın başkentine trenle gitmek mümkün değil. Schladming yakınındaki Ennstal yolu da kısmen kapatıldı. ÖBB medya merkezinin pazar gecesi yaptığı basın açıklamasında, en azından yarın Pazartesi gününe kadar Salzburg ile Kufstein veya Münih arasında herhangi bir seyahatin mümkün olmayacağı belirtildi.

Cumartesi öğleden sonra yapılan açıklamaya göre başlangıçta pazar gününe kadar kapalı olacağı varsayılmıştı. Salzburg ve Tirol arasındaki trenler bazen Zell am See üzerinden yeniden yönlendiriliyor ve bu da iki saate kadar gecikmelere yol açabiliyor.

Münih Havalimanı, internet sitesinde duyurulduğu üzere, sabah 6’da planlandığı gibi uçuş operasyonlarına yeniden başladı. Ancak hava trafiğine kısıtlamaların getirilmesi hala bekleniyor. Innsbruck’taki havaalanı da normal faaliyetlerine döndü.

Kar yağışı sonrası çığ tehlikesi yüksek

Beş seviyeli tehlike ölçeğinde 4. seviyedeki yüksek çığ tehlikesi nedeniyle Tirol’deki çığ uyarı servisi, pazar günü kış sporları meraklılarına acil bir uyarı yayınladı. Vorarlberg’de de çığ tehlikesi ciddiydi (3. seviye) ve halka da bir çağrı yapıldı. Kar yağışının azalmasının ardından en batıdaki iki federal eyalette durum normale döndü, ancak yol kapanması gibi aksaklıklar devam etti.

Kar yağışının ardından sıcaklıklar hızla düşüyor

Pazar günü Avusturya’nın büyük bölümünde artık kar yağmayacak. Ancak hava çok soğuk olacak: Meteorologlar akşam ve gece bazı bölgelerde en düşük sıcaklığın eksi 15 derece civarında olacağını tahmin ediyor. Pazartesi ve Salı günleri hava hala soğuk olacak. Buzlanma bekleniyor ve sırt bölgelerinde çığ riski de artıyor.

Kar kaosu nedeniyle çok sayıda itfaiye operasyonu

Karlı hava nedeniyle Aşağı Avusturya’da itfaiye ekipleri cumartesi günü son yılların en yoğun günlerinden birini yaşadı. Devlet itfaiye komutanlığı pazar günü, yaklaşık 6.000 üyeli 437 itfaiye teşkilatı tarafından toplam 1.200 operasyonun kaydedildiğini bildirdi.

Viyana itfaiye teşkilatı tedbir çağrısında bulundu

Avusturya’nın başkentinde, itfaiye teşkilatı, şiddetli kış başlangıcının neden olduğu hasarı onarmak için elinden geleni yaptı. Devrilen ağaçlar ve kırılan dallar kaldırılırken, sıkışan kamyonlar da yollardan temizlendi.

Ayrıca çoğu sadece maddi hasara yol açan çok sayıda trafik kazası da yaşandı. Viyana kurtarma servisi, hava koşulları nedeniyle operasyonlarda herhangi bir artış kaydetmedi, ancak Pazar günü halka dikkatli olmaya devam etmeleri çağrısında bulundu. Özellikle bisiklet yolları ve kaldırımlar henüz kar ve buzdan temizlenmemiştir.

Viyana itfaiye teşkilatı, Cumartesi sabah 7.00’den Pazar sabah 7.00’ye kadar olağan görevlere ek olarak 400 görevle daha uğraşmak zorunda kaldı.| ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 03.12.2023
Düzenleme: 03.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.