Avusturya’da sığınmacılar, sokakların temizlik işlerinde zorunlu çalışacak

İçişleri Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde sığınmacıların hayır işlerinde kullanımının genişletilmesi için eyaletlere yasal tavsiye yoluyla yeşil ışık yakmasının ardından, eyaletler bunu uygulamaya başlıyor.

Avusturya’da sığınmacılar, sokakların temizlik işlerinde zorunlu çalışacak

Vorarlberg’e 2024’ün ilk çeyreğinde gelen sığınmacıların bir “kod”la yardımcı işleri yapmaları gerekecek; eğer reddederlerse yaptırımlar uygulanacak.

Yukarı Avusturya eyaleti ise, 2024’te kademeli olarak başlamak istediklerini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı’nın bu hafta eyaletlere sunduğu model, sığınmacıların gelecekte mahallelerde veya eyaletler ve belediyeler adına hayır işlerine ek olarak kar amacı gütmeyen kuruluşlarda da çalışabilmelerini şart koşuyor; ilgili hizmet kataloğu da eklenecek.

Reddeden sığınmacıların, cep harçlığı azaltılacak (ayda 40 Euro) veya nakit yardımlardan ayni yardımlara (örneğin yemek çekleri) veya ayni yardımlarda indirime gidilecek.

Viyana’nın sorumlu belediye meclisi üyesi Peter Hacker (SPÖ) bu yükümlülüğü insan haklarının ihlali olarak görüyor ve maaşların düşürülmesine karşı uyarıda bulunuyor; diğer federal eyaletler ise uygulamaya şimdiden hazırlanıyor.

Uluslararası Af Örgütü’nden Eleştiri

Uluslararası Af Örgütü Avusturya Genel Müdürü Shoura Hashemi Cumartesi günü yardım çalışması sağlama yükümlülüğünü eleştirdi. Avusturya’daki bu tartışmanın şu anda daha çok siyasi bir gösteri olduğunu düşünüyorum diyerek, seçim kampanyasına ve gelecek yıl yapılacak seçimlere çok uygun bir hamle olarak değerlendirdi.|© DerVirgül

Yayınlama: 09.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.