Avusturya’da yaz tatili rezervasyonlarında Türkiye önde

Bu yıl Avusturyalılar ve Avusturya’da yaşayanlar tatil rezervasyonlarını geçen yıla göre çok daha erken yaptırıyor. Türkiye kökenlilerin tatil tercihi ise, taksitle tatil paketi seçeneği…

Avusturya’da yaz tatili rezervasyonlarında Türkiye önde

Avusturya Ticaret Odası [WKÖ] seyahat acentesi sözcüsü Gregor Kadanka yaptığı açıklamada, “Şu anda yaklaşık yüzde 25 daha fazla ön rezervasyonumuz var. Bu, kabaca korona öncesi seviyesinde. Geçen yıl doluluk ve fiyatlar önemli ölçüde artmıştı. Kapasiteler tekrar arttığında bu biraz yavaşlayacak. Uçuş sayısı bu yıl yine daha yüksek, ancak yine de 2019’un altında kalacak” dedi.

Fiyatlar bir önceki yıl keskin bir artış gösterdi

Kadanka’nın kaba tahminine göre, bir önceki yıl fiyatlar dünya genelinde yaklaşık yüzde 20 ila 30 oranında keskin bir artış göstermişti. Ancak bir ortalama vermek zor. Frankfurt gibi Avrupa merkezlerinden yapılan uçuşlar iki kat daha pahalı hale geldi; bazı rotalar “aşırı derecede daha pahalı” hale geldi, bazıları ise hiç pahalı değil. “Aradaki ‘fark’ muazzam hale geldi – daha uzak uçuşlar bazen ucuzken çok yakın olan Zürih’e 1.000 Euro ödüyorsunuz.” Viyana-Amsterdam da önemli ölçüde daha pahalıyken, Viyana-Palma daha ucuz. Bunun nedeni farklı rekabet durumu diye değerlendirdi.

“Türkiye yine biraz daha güçlü”

2024’te seçilen destinasyonlarda “büyük bir değişiklik” olmayacak diyen WKÖ sözcüsü, yaz aylarında Akdeniz’de rezervasyonlar iyi durumda – “Türkiye yine biraz daha güçlü”. Kışın ise Mauritius, Maldivler ve Seyşeller ile Hint Okyanusu, Tanzanya, Namibya, Fas ve safariler ile Afrika, ABD ve Asya, özellikle de Tayland talep görüyor bilgisini verdi ve rezervasyonlar harika bir başlangıç yapmıştır diye ekledi.

Taksitle tatil paketi

Avusturya’da yaşayan Türkiye kökenliler arasında, gecen yıl olduğu gibi bu yılda taksitle tatil paketi rağbet görüyor.

Konuyla ilgili bilgilerine başvurduğumuz “Akın Travel” seyahat acentası, “Ocak ayında başlayan erken rezervasyon sayesinde daha ucuza gelen tatil paketleri, tatile gidilecek tarihe kadar taksitle ödenme imkanı olduğunu belirtti. Akın Travel sözcüsü, erken rezervasyonların ekonomik olarak çok avantajlı olduğunun altını çizerek, tatillerinin tarihi belli olanların bu yöntemle tasarruf edecekleri bilgisini paylaştı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 13.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.