Avusturyalı ünlü gazeteci Föderl-Schmid’in hayatından endişe ediliyor

Der Standard’ın ilk kadın editörlüğünüde yapan Föderl-Schmid, “Süddeutsche Zeitung “un genel yayın yönetmen yardımcılığını yapıyor. 100’den fazla yardım görevlisi onu arıyor.

Avusturyalı ünlü gazeteci Föderl-Schmid’in hayatından endişe ediliyor

Braunau [Yukarı Avusturya OÖ] bölgesinde bu sabahın erken saatlerinden beri kayıp bir kadını arama çalışmaları devam ediyor. Aranan kişi, “Süddeutsche Zeitung “un genel yayın yönetmen yardımcısı ve eski “Standard” genel yayın yönetmeni Alexandra Föderl-Schmid’dir (53).

Mühlviertel doğumlu tanınmış gazetecinin arabası Braunau’nun karşısındaki Simbach’ta (Bavyera) Neue Grenze kavşağının otoparkında bulundu. Araçta “Süddeutsche Zeitung “un editoryal belgeleri bulunuyordu.

100’den fazla yardım görevlisi iş başında

Kayıp kadının en son erkek kardeşiyle telefonda konuştuğu söyleniyor. Perşembe sabahı, Braunau ve çevresinde 100’den fazla yardımcıyla büyük bir arama operasyonu başlatıldı, ancak şu ana kadar başarısız oldu. İtfaiye de botlarla arama çalışmalarına katıldı.

Avusturya’nın en önde gelen gazetecilerinden biri

Alexandra Föderl-Schmid gazetecilik alanında parlak bir kariyere sahip. Yukarı Avusturya’da doğan 53 yaşındaki Föderl-Schmid, 27 yıl boyunca “Standard” gazetesinde çalıştı ve 2007 yılında Avusturya’da günlük bir gazetenin genel yayın yönetmeni olan ilk kadın oldu. 2017 yılında Viyana’dan ayrılarak önce “SZ “nin İsrail muhabiri, 2020’den bu yana da Alman gazetesinin genel yayın yönetmen yardımcısı olarak çalışıyor.

İntihal iddiaları ve geri çekilme

Föderl-Schmid kısa bir süre önce kamuoyunda intihal suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. “SZ” sadece Pazartesi günü, genel yayın yönetmen yardımcısının bu nedenle geçici olarak günlük işlerden çekildiğini ve soruşturma için harici bir komisyonun görevlendirildiğini duyurdu.

Gazete ayrıca Föderl-Schmid’in Salzburg Üniversitesi’nden 1996 yılında sunduğu doktora tezini gözden geçirmesini istediğini duyurdu. Bunun arka planında ise “intihal avcısı” Stefan Weber tarafından yapılan bir inceleme yatıyor. |©DerVirgül

Yayınlama: 08.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.