Bağımlılık gençler için önemli bir sorun

Bağımlılık gençler için önemli bir sorun

Avusturya’da çocuk ve gençler için sorunlar, sorular ve kriz durumlarında önemli bir temas noktası olan 147 acil telefon hattı “Rat auf Draht” yaptığı basın açıklamada, çocuk ve gençlerden gelen bağımlılıkla ilgili sorular geçen yıl yüzde dokuz oranında arttığı belirtildi.

Rat auf Draht’ın Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, danışmaların çoğu 383 görüşme ile uyuşturucu ve ilaçlara odaklanırken, bunu alkol (235) ve sigara/nikotin (138) takip etti.

Ayrıca, bağımlılık konularında bilgi almak isteyen genç erkeklerin sayısı (yüzde 59) kızlardan (yüzde 40) önemli ölçüde daha fazladır.

Sigara ile ilgili sorularda sürekli artış var

Rat auf Draht’a göre, 2019’daki ve pandemi sırasındaki yüksek danışmanlık rakamlarına artık genel olarak ulaşılamayacak olsa da 2019’dan 2023’e kadar sigara/nikotin ile ilgili sorularda toplam yüzde 86,49 oranında sürekli bir artış oldu.

Ülkede faaliyet gösteren, çocuk ve gençler için kriz durumlarında önemli bir temas noktası olma özelliği taşıyan 147 acil telefon hattı olarak bilinen “Rat auf Draht”, belirli zaman dilimlerinde kendilerine erişen gençlerin sorunlarını, zaten tespit edemediği kimlik bilgilerini araştırmadan, rakamsal olarak yetkili makamlara rapor etmektedir. | ©DerVirgül

Yayınlama: 07.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.