Batı Avusturya’da okullar kapanması, trafik sıkışıklığına neden oldu

Kärnten, Salzburg, Tirol ve Burgenland eyaletlerinde başlayan okulların yarıyıl tatili, trafik sıkışıklığına neden oldu.

Batı Avusturya’da okullar kapanması, trafik sıkışıklığına neden oldu

Viyana, Aşağı Avusturya ve Vorarlberg eyaletlerinde tatilin sona ermesiyle ve Kärnten, Salzburg, Tirol ve Burgenland eyaletlerinde başlayan okulların yarıyıl tatili, Avusturya’da trafik sıkışıklığına neden oldu.

Cuma günü Kärnten, Salzburg, Tirol ve Burgenland’da yaklaşık 290.000 çocuk ve genç dönem karnelerini aldı. Bu aynı zamanda seyahat trafiğindeki vardiya değişiminin de başlangıç sinyaliydi.

Avusturya otomobil, motosiklet ve tur kulübü ÖAMTC’ye göre Cumartesi sabahı erken saatlerde birçok kayak alanına giden yolda trafik sıkışıklığı yaşandı. Almanya-Bavyera’da tatilin başlaması özellikle Fernpass güzergahına (B179) yansıdı. Trafik, Fußen sınır tünelinden Bichlbach’a kadar 20 kilometre boyunca yavaş ilerledi.

Salzburg her zamanki gibi tatilde trafik sıkışıklığından kurtulamadı. Tauernautobahn’da (A10), cumartesi günü Pongau tüneli inşaat sahasının önünde güneye giden trafik iki saat kadar durdu. Pinzgauer Straße (B311) ve Salzachtalstraße’de (B159) da gecikmeler yaşandı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 10.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.