Beş federal eyalette yüzlerce banka dolabı soyuldu | 545.000 Euro

Avusturya’da üç kişi, birçok federal eyalette yüzlerce banka kasasına girip yağmalama suçundan tutuklandı. Çalınan toplam miktar 545.000 Euro.

Beş federal eyalette yüzlerce banka dolabı soyuldu | 545.000 Euro

Aşağı Avusturya [NÖ] Eyalet Polis Müdürlüğü’nün Salı günü yaptığı açıklamaya göre toplam kayıp miktarı 545.000 Euro. Yaşları 43 ile 52 arasında değişen ve tamamı Litvanya vatandaşı olan sanıklar Salzburg’da gözaltında tutuluyor. 45 yaşındaki olası suç ortağı aranıyor.

Grubun tasarruf hesabı dolaplarını hedeflediği söyleniyor

Grubun 2020’nin sonundan bu yana tasarruf hesabı dolaplarını hedeflediği söyleniyor. Bankaların kiralık kasalarından çalınan eşyaların çoğunu nakit para, altın ve gümüş külçeleri ve mücevherler oluşturuyor. Sanıkların Aşağı Avusturya, Steiermark, Yukarı Avusturya, Salzburg ve Vorarlberg’de toplam 13 soygun gerçekleştirdiği belirtiliyor. Aşağı Avusturya Eyalet Polis Müdürlüğü’nün bir yayında bildirdiğine göre, birçok Avrupa ülkesinin katılımıyla yürütülen soruşturmalar sırasında, adamların “iş bölümü içinde ve son derece profesyonelce” hareket ettikleri ortaya çıktı.

43 yaşındaki bir şüpheli ilk olarak 12 Kasım 2023’te gözaltına alınmıştı. Zaten yetkililerin dikkatini çekmişti ve Çek Cumhuriyeti’ne gitmeden önce tutuklandı. Adamın aracındaki bir boşlukta 64.500 euro değerinde nakit para ve mücevher ele geçirildi. Yaşları 45 ve 52 olan suç ortakları aynı anda Viyana’ya doğru yola çıkıyorlardı. İkili de tutuklandı. Üzerlerinde 20.600 euro nakit para, aletler ve diğer deliller bulundu. Para ve eşyalar, 2-8 Kasım 2023 gecesi Styria’da işlenen hırsızlık olaylarından geliyor.

Polise göre maddi hasar 165.000 Euro tutarında

Fail grubunun soygun sırasında toplamda 380 bin euro değerinde nakit ve mücevher çaldığı söyleniyor.

Üç Litvanyalı Salzburg hapishanesinde gözaltında tutulurken, Avrupa tutuklama emri kullanılarak kaçak yurttaşları için arama yapılıyor. Polis, sanıkların tamamının yurtdışında ilgili sabıka kayıtlarının bulunduğunu söyledi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 26.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.