Birinci sınıf öğrencileri oruç tutuyor | çocuklar sandalyeden düşüyor

Avusturya ilkokullarından gelen şikayetler, Ramazan ayında küçük yaşta çocukların oruç tuttuğu ve bunun aileleri tarafından okula bildirilmediği yönünde. Öğretmenlerin çocukların oruçtan muaf olduklarını bildiklerini ancak bunu İslam karşıtı damgası yememek için sessiz kaldıkları ileri sürüldü.

Birinci sınıf öğrencileri oruç tutuyor | çocuklar sandalyeden düşüyor

Her ne kadar çocuklar oruç tutmaktan muaf olsa da birçok öğrenci oruç tutuyor. Bu durum okullara bazı zorluklar getirmekte.

Zorunlu okulların sendikacısı Thomas Krebs yaptığı açıklamada, “Oruç tutmak artık 1. sınıfa kadar uzanan bir sorun” diyor. FCG temsilcisi, çocukların bu kadar küçük yaşta oruç tutmaya başlamasının büyük sorunlar yarattığını söylüyor.

Krebs, “Okullarda zaten çok fazla yiyecek çöpe atılıyor, Ramazan ayında daha da fazlası çöpe gidiyor. Çocukların yemek yemesini engelleyebilirsiniz, ancak birçok ebeveyn, çocuklarının oruç tuttuğundan okul yönetimlerine bilgi vermiyor. Okul yönetimleri genellikle en küçük öğrencilerin açlıktan etkilendiklerinde bu durumun farkına varabilmekte.

Çocuklar dersler için çok zayıf

Bunun tamamen farklı sonuçları var. Okul yönetimi, ebeveynleri çok zayıf düştükleri için arayıp çocuklarını almalarını istemek zorunda kalıyor.

Teneffüslerde jimnastik dersleri veya çocukça oyunlar da çocuklar için çok yorucu oluyor. Ayrıca sınıfta yere yığılan ve sandalyeden düşen çocukların da olduğu söyleniyor.

Krebs, “Bunların hiçbiri dinin ruhuna uygun olamaz” diye eleştiriyor. Çocuklarını bu duruma sokan ebeveynleri anlayamıyorum diyor.

İslam din bilgisi öğretmenleri düzenli olarak aynı ebeveynlere ulaşmaya çalışıyor, ancak başarılı olamıyorlar.

Siyasetin ve dini topluluğun desteği gerekli

Siyasilerden ve yetkililerden destek isteniyor. Krebs, “Bu sorunu bireysel okul yönetimine bırakmak kötü bir davranış” dedi ve çocuk ve gençlikten sorumlu ilgili makamlardan oruç tutmanın sonuçlarını açıklayan açık mektubu olumlu bir örnek olacağını vurguladı.

Ancak sadece politikacılardan destek istemiyor, dini topluluklardan da destek talep ediyor. Krebs, “Çocuklar oruç tutmamalı. Bu tavsiye İslam dini cemaatinden de daha açık bir şekilde bilgilendirilmeli” diye talep etti. | ©DerVirgül

Yayınlama: 20.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.